Avsnitt 295: Flexibla vs strikta dieter, vad funkar bäst på sikt?

”If it fits your macros” vs strikta kostscheman?

Vi vet att många dieter ger bra resultat på kort sikt, men vad händer sedan? Är det bättre att följa en mer flexibel diet där du lär dig välja livsmedel baserat på näringsinnehåll och har nytta av det även när dieten är över, kontra att följa en strikt diet slaviskt och när den är över raskt återgå till dina gamla kostvanor?

Något tillspetsat, absolut, men det är ungefär vad en ny studie av Laurin Conlin et al tittade på – och vi använder den som avstamp för dagens avsnitt!

Därefter tar vi tre lyssnarfrågor relaterade till dieter och kost, se hålltiderna nedan.

PS. Sandrine ber om ursäkt för att hon råkade spela in sitt ljud med en potatis.
PPS. I dag lanserar vi nya t-shirts. Du hittar dem på butik.styrkelabbet.se.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 06:30 – Dagens ämne: Flexibla vs strikta dieter, vad funkar bäst på sikt?
  • 27:10 – Lyssnarfråga 1: Vilka för- och nackdelar finns det för en vegetarian/vegan som styrketränar och vill bli stor och stark?
  • 30:35 – Lyssnarfråga 2: Är det en fördel att träna på fastande mage? Och måste jag äta direkt efter träning eller är det det totala näringsintaget som räknas? Spelar det roll när proteinet intas?
  • 36:05 – Lyssnarfråga 3: Med tanke på återhämtning efter träning/tävling, är det stor skillnad på hur snabbt kroppen återhämtar sig/reparerar skador om jag äter skitmat jämfört med genomtänkt, ”nyttig” mat?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.