Avsnitt 28: Militärpressa dig till starkare och snyggare axlar och triceps

I dagens avsnitt djupdyker vi in på en kär övning: Militärpress (och dess varianter).

Hur blir du stark i militärpress, vad tränar den, och borde du träna den?

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 09:45 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!5 svar på ”Avsnitt 28: Militärpressa dig till starkare och snyggare axlar och triceps”

 1. Hej
  Idag kör jag militärpress och chins som överkroppsövningar men om jag förstår er rätt så missar jag baksida axel och bröst. Om jag byter ut chins mot rodd, är det bara nedrebröst som fattas?
  Kul att ni pratar lite stongman också 🙂

  Svara
 2. Nu nämnde ni inte den man oftast ser, (iaf på kommersiella gym), den sittande varianten med ryggstöd och hantlar, istället för stång. Kanske inte per definition militärpress men ändå relaterat till denna diskussion.

  För/nackdelar med den?

  Tack för den bästa podden om träning!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.