Avsnitt 273: Kan du träna bort de negativa effekterna av för mycket stillasittande?

Från kontoret till soffan. Vi svenskar blir alltmer stillasittande. Och det verkar ha en negativ påverkan på vår hälsa.

Men vi som tränar massor då? Lyfter flera hårda pass i veckan och kanske till och med kastar in lite kardio i form av annat än högreps i bicepscurl?

Det är bekvämt att tänka att vår träning raderar det dåliga med att sitta still en majoritet av dygnets vakna timmar, men är det verkligen så?

Det diskuteras vi i dag, med stöd av en ny studie från Portugal!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 08:30 – Dagens ämne: Kan du träna bort de negativa effekterna av för mycket stillasittande?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 273: Kan du träna bort de negativa effekterna av för mycket stillasittande?”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.