Avsnitt 271: Hur påverkar koffein och teknikförändringar din styrka?

Två ämnen i dag, och båda handlar om din potentiella styrkeutveckling!

Först ut diskuterar vi en ny studie, som undersökte långsiktiga effekter på styrkan av att inta koffein i samband med styrketräning. Att koffein har en gynnsam inverkan på styrkan akut vet vi redan, men översätts det till att du utvecklas snabbare med koffein än utan, även på längre sikt? Så vitt vi vet är det här den första studien som tittat på just detta.

Därefter skuttar vi atletiskt vidare till en annan frågeställning, som diskuterades flitigt i Styrkelabbets kompisklubb på Facebook förra veckan:

Blir du svagare av att försöka lyfta med bättre teknik?

PS. Vår nya bok, Bygga muskler som vegan, hittar du här! Vi berättar mer om den i dagens försnack.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 08:35 – Dagens första ämne: Långsiktiga effekter på styrkan av koffein i samband med styrketräning
  • 34:10 – Dagens andra ämne: Blir du svagare av att försöka lyfta med bättre teknik?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!4 svar på ”Avsnitt 271: Hur påverkar koffein och teknikförändringar din styrka?”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.