Avsnitt 268: Var vänlig och knäböj! Ny studie på stångplacering plus era knäböjsfrågor

En ny studie på knäböj och sex alldeles ljuvliga lyssnarfrågor som också handlar om knäböj?

Nämnde vi knäböj? Den här pärlan till avsnitt handlar nämligen om knäböj.

Vi njuter, du kommer njuta och alla måste knäböja!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 03:30 – Dagens ämne: Hög eller låg stångplacering vid knäböj, hur stora är skillnaderna?’
 • 18:00 – Lyssnarfråga 1: Hur identifierar och löser jag de vanligaste rörlighetsproblemen? Hur kommer jag djupare i min böj?
 • 25:55 – Lyssnarfråga 2: Buttwink! Dess vara eller inte vara. Ska jag göra mitt bästa för att undvika buttwink eller är det inte så farligt som folk säger?
 • 30:15 – Lyssnarfråga 3: För- och nackdelar med att använda en viktplatta att stå på för att komma upp med hälarna i knäböj?
 • 33:40 – Lyssnarfråga 4: Finns det några go-to-varianter av knäböj som kan vara bra att ha i sitt träningsprogram för att öka maxstyrkan?
 • 49:40 – Lyssnarfråga 5: Vad är egentligen nackdelarna med brytböj? Är det värt att lägga energi på att träna bort brytningen?
 • 57:55 – Lyssnarfråga 6: Varför är knäböj den enda övningen som framkallar dödsångest?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!5 svar på ”Avsnitt 268: Var vänlig och knäböj! Ny studie på stångplacering plus era knäböjsfrågor”

 1. Grymt avsnitt!!

  Det var speciellt intressant att höra om frontböj och frontboxböj då brytböj är något som händer mig på nivåer nära max.

  Nu blir det frontboxböj för min del då jag gillar idén med att kunna bygga explosivitet och kunna dumpa stången sittandes om man är tvungen 🙂

  Svara
 2. Hej. Ett ämne att ta upp i någon framtida por skulle kunna vara ”Teori och praktik ”.

  Man hör (och ser videor) där ”experter” uttalar sig om hur man ska utföra olika övningar för att få max styrke- och muskelutveckling.

  Det kan handla om allt från att vara långsam in den exentriska fasen, att använda muskeln i hela dess längd, till att t ex inte gunga med kroppen vid en bicepscurl.

  När man sedan ser videor med de ”riktigt stora grabbarna” så utför de allt sol oftast övningarna på ett helt annat sätt.

  Skiljer sig teorin från praktiken?

  Svara
 3. Hej! Jag hade önskat att ni gjort en video med detta podcast där ni kan visa oss noobs vad ni pratar om…. kul pod, bra folk och bra balans med rösterna!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.