Avsnitt 266: Allt om knävärmare, dragremmar, handledslindor och bälten

I dag blir det utrustning för hela slanten! Och vi väljer att fokusera på de fyra prylar vi anser är vettiga komplement i de flestas gymväskor:

Knävärmare, dragremmar, handledslindor och lyftarbälten.

Självklart är det här inget alla måste äga och använda, och lika självklart finns det motargument till att använda dem.

För- och nackdelar, helt enkelt – och vi försöker beta av alla vi kan komma på!

I avsnittet nämner vi även en rabattkod hos Gymgrossisten.com, som gäller till och med söndag 7 februari 2021. Koden är STYRKELABBET200 och den ger dig 200 kr rabatt vid onlineköp över 800 kr. Kan ej kombineras med andra rabattkoder och ej vid köp av presentkort. När du handlar hos Gymgrossisten genom oss, får vi provision på ditt köp (utan att det kostar dig något extra). Den här intäkten möjliggör att vi kan fortsätta släppa artiklar, podcasts och filmer utan att ta betalt för dem.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 04:40 – Knävärmare
 • 24:40 – Dragremmar
 • 39:35 – Handledslindor
 • 45:40 – Lyftarbälten

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!8 svar på ”Avsnitt 266: Allt om knävärmare, dragremmar, handledslindor och bälten”

 1. Använder normalt inte dragremmar till marklyft, men väl till rumänska marklyft, tunga hantelrodd eller lat pull-downs. Bra om man kör fler reps och fokuserar på ryggen och inte greppet.

  Nu kör jag dock 1×5 tyngre mark på måndag och 3×5 @ 85% på fredag. Fredagen kör jag första set utan dragremmar och de andra två (samt uppvärmning….) med dragremmar. Tycker det underlättar återhämtningen. Jag tror att belastningen på CNS blir mindre när man inte belastar händerna med så mycket volym.

  Svara
 2. Men detta dragremskorsfarande….
  Kan vi inte iallafall enas om att det förekommer en löjlig överanvändning av dessa?
  greppstyrkan kommer av sig själv både med och utan, men det som inte kommer av sig själv är uthålligheten.
  Mjölksyratröskeln och uthålligheten i underarmarna är ingen svår sak att träna, den följer den vanliga träningen linjärt om man låter bli i att köra remmar iallafall på lats/rodd på de högre repsseten.

  Jämför med en annan del av kroppen:
  -Är det någon som brukar behöva avbryta och inte kunna fullfölja de stora benövningarna för att vaderna är slutkörda?.. nää trodde inte det va?
  Vadernas uthållighet tränas i stort sett i alla moment under dagen där du inte är stillasittande, och därför har de en sådan hög uthållighetströskel att de inte sviker dig i gymövningarna.
  Och vaderna iso-tränas i stort sett enbart för symmetri och utseende.
  Är det många som lindar upp fotlederna i benövningarna för att avlasta vaderna för att sedan uppta en bänk i 45minuter för att supersetta stegstyrka?.. njää trodde inte det heller.

  Jag förstår och respekterar att remmarna finns med i gymväskan och att de finns med som avlastning partiellt för de som tränar med klar målbild, det jag har problem med är när maskiner och vikter upptas längre än normalt för att det ska övertänkas och läggas till moment som du egentligen inte behöver.(underarmscurl i alla vinkler mm)

  Ta en häcklöpare t.ex.. om denne byter ut 50minuter intervallträning med rätt distans och riktiga häckar mot 30minuter löpträning plus 30minuter jämfotahoppträning… är detta receptet på att bli bättre på häcklöpning?, eller är det så att man nu lägger 20% mer tid på träningen och ändå kommer få till ett sämre resultat?

  /försvara inte överanvändningen..

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.