Avsnitt 265: Så ska du träna under ditt första år

Vi släppte nyligen ett avsnitt om hur du ska träna när du är helt ny på gymmet. Men sedan då, när smekmånaden är över och du inte längre kan höja vikterna varje pass?

Det handlar dagens avsnitt om, där vi försöker presentera en tydlig handlingsplan för det första året i gymmets dammiga värld! Vi tittar djupare på vilken typ av träningsprogram som brukar fungera i olika skeden av träningskarriären, vilka vanliga fällor det finns och hur du behöver förändra träningen när du känner att du inte längre kan återhämta dig tillräckligt.

Under dagens försnack berättar vi mer om våra nya dragremmar (finns att köpa här!) och att Daniel har skrivit ett nytt träningsprogram till appen, som du kan läsa mer om här.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 11:55 – Dagens ämne: Så ska du träna under ditt första år

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 265: Så ska du träna under ditt första år”

 1. Hej!
  Följer sedan ca 4 månader tillbaka nybörjarprogrammet efter ett långt uppehåll på 6 år från styrketräning. Gillar verkligen programmet och får bra (men medvetet långsamma) styrkeökningar.
  I podden pratar ni om att det är lämpligt att byta från 10 reps till 5 reps. När borde man ändra det? Efter en viss tid eller när man kommit till en platå? Förstår att det är individuellt men har ni något man kan utgå ifrån?

  Tack för en grym sida!

  /Peter

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.