Avsnitt 269: Läckra lårmuskler! En djupdykning i quadricepsträning

Vi följer upp förra veckans avsnitt om knäböj med att fokusera ännu mera på musklerna i framsida lår.

Vad behöver du komplettera knäböj med för typ av benövningar, om du vill bygga riktigt rediga lår? Vad kan du ersätta knäböj med, om du varken kan eller vill ägna dig åt att böja på knäna med en skivstång på ryggen eller axlarna? Och vad ska du göra om ena benet är uppenbart starkare än det andra?

I det här avsnittet har vi samlat våra bästa tips för att hjälpa dig få läckra lårmuskler!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 05:50 – Dagens ämne: En djupdykning i quadricepsträning

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 269: Läckra lårmuskler! En djupdykning i quadricepsträning”

 1. Hej och tack för en bra hemsida och podd! Jag är 49 år och har alldeles nyligen börjat träna igen efter mer eller ett mindre uppehåll på 5-6 år…. Då tränade jag 10 tim i veckan (cykel och styrketräning), vägde 90 kg, maxade 115 kg i bänken och sprang 10 km på 44 min. Nu – väger jag 105 kg, maxar 44 kg i bänken och ”springer” 10km på 115 min;-)…. så dags att börja träna igen.

  Skämt åsido, jag är ca 2 månader in i ert nybörjarprogram och det har flutit på bra, det har känts bra och jag har för första gången verkligen börjat gilla basövningarna som marklyft, benböj, stående rodd etc, (har alltid gillat bänkpress!).

  Nu gick det så illa att jag i måndags drog ryggen (lindrigare diskbråck/protrusion i ländryggen) vid marklyft, inte särskilt tungt, utan sista ”uppvärmningssetet” inför ”seten”, det kändes bra så jag fuskade litet med tekniken när jag skulle sätta ner stången och då small det till. Sjukt tråkigt!

  Nu till min fråga, jag förstår att man ska vara försiktig med sådana här skador, men undrar om ni (kanske i tidigare avsnitt?) har/kan prata litet om underkroppsträning med en sån här skada? Det känns som om det är en ganska vanlig åkomma?

  Jag kan redan nu (med skadan) köra ganska bra bänk och latsdrag och kompletteringsövningar för biceps och triceps men behöver något för rumpa och ben och axlar!

  Än en gång tack för ett bra inspirerande arbete!
  /Henrik

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.