Avsnitt 157: Så kommer du i gång med träningen, sätter rimliga mål och etablerar nya vanor

Nytt år, ny chans att sätta orimliga mål man ger upp lagom till februari.

Eller?

Vi håller oss till traditionen att inleda varje år med att prata nyårslöften och nybörjare till träning – den här gången med stort fokus på just hur man sätter rimliga mål och etablerar nya vanor.

Dessutom tar vi en titt på vilka nyårslöften vi själva gav för ett år sedan och hur det gått med dem, plus avger nya för 2019.

Sist men inte minst presenterar vi ett nytt segment för podden: Månadens utmaning!

Det handlar alltså om en utmaning som vi två ger till dig som lyssnar, där du har chansen att vinna 3 månader premium i vår nya app!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 05:55 – Dagens ämne: Om nyårslöften, att komma i gång med träningen, sätta rimliga mål och etablera nya vanor
 • 46:20 – Månadens utmaning!

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!4 svar på ”Avsnitt 157: Så kommer du i gång med träningen, sätter rimliga mål och etablerar nya vanor”

 1. Hej på er!

  Stort tack för en grym sida och en fantastisk podd. Jag började lyssna i somras och är nu äntligen ikapp (eller ja, nu är det ju segt att vänta på avsnitten).

  Som nybliven husägare och med Daniel som inspirationskälla är jag nu sugen på ett hemmagym. Jag inbillar mig att förrådet bakom carporten skulle fungera bra.
  (mitt första förslag va såklart inne i huset men det va inte så populärt).

  Förrådet är inte isolerat och utrustningsleverantören tyckte inte att det va optimalt att förvara skivstång mm där ute då risken för korrosion blir stor. Så min fråga till Daniel är hur du hanterar ev fukt i ditt kallgym(garage) och vilka åtgärder du tror att jag behöver ta till för att få mitt förråd att fungera?

  Med vänlig hälsning, Adam

  Svara
  • Hej Adam!

   Jag förvarar min utrustning i kallgarage, och kallförråd innan dess, så jag har samma förutsättningar som dig. Jag är helt enkelt okej med att det kan bli lite rost på utrustningen med tiden, det är det mer än värt för mig att ha möjligheten att träna där. 🙂

   Överlag så har det inte blivit mycket rost alls hittills under 2 år. Lite grand just där man håller händerna på skivstängerna, troligen för att det samlas smuts (hudavlagringar) där som håller fukten kvar lite längre. Men det kan man ju borsta bort om man vill.

   Klart du ska fixa hemmagym! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.