Avsnitt 112: En mall för tidseffektiva (och grymma!) träningspass

I dag snackar vi om en mall för hur du kan strukturera dina träningspass för att kunna få in mer kvalitet i träningen utan att det tar längre tid. Dessutom svarar vi på lyssnarfrågor om effektiv bålträning och träning för maximal muskeltillväxt i framsida lår.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 11:05 – Dagens ämne: Tidseffektiva träningspass
 • 33:00 – Vad är de effektivaste bålövningarna för stabilitet?
 • 41:45 – Träning för maximal muskeltillväxt i framsida lår

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!4 svar på ”Avsnitt 112: En mall för tidseffektiva (och grymma!) träningspass”

 1. Jag har aldrig fattat de som värmer upp med de övningar som de sen ska köra. Att värma upp med en tom stång i bänkpress känns helt meningslöst. Bra och tidseffektiva uppvärmningar är roddmaskin, man makers, en arms ryck med hantel, burpees, thrusters, hindu triceps armhävningar (gå upp med baken, raka armar i mellan armhävningarna).

  En annan uppvärmningsvariant jag ibland kör med är att kombinera en basövning med en pulshöjande övning. Kör exempelvis 10 hindu armhävningar och sen direkt 10 reps bänkpress med lätt vikt.

  Svara
 2. Hej!

  Om man är ganska ojämnt stark i tricepsen , vilken är den bästa övningen för att jämna ut detta? Fungerar det om man kör sittande triceps-extension med hantel bakom rygg/nacke för att då börja med höger triceps eller finns det en bättre övning?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.