Armageddon: ett premiumprogram för större armar

Har du tränat ett tag och inte är riktigt nöjd med din biceps- och tricepsutveckling? Är du redo att ta din armträning till nästa steg? Då är du redo för Armageddon! 

Armageddon är Styrkelabbets nya premiumprogram för dig som vill bygga biceps du kan vara stolt över och triceps som ett par mäktiga hästskor. Det är ett fyra veckor långt träningsprogram som fokuserar enbart på armträning med hög volym och hög intensitet och som tvingar dina armar att svara med tillväxt.

Hur ser Armageddon ut?

Armageddon är fyra veckor långt, och under den tiden tränar du tre pass per vecka. Alla dagar är renodlade armdagar. Du tränar tre bicepsövningar och tre tricepsövningar per pass. Övningarna är noga utvalda för att täcka alla vinklar och muskelhuvuden du kan tänkta dig.

Armageddon har inbyggd progression i form av stegrad träningsvolym och högre intensitet vecka för vecka. Varje vecka lägger du till ett set bicepsträning och ett set tricepsträning på ett genomtänkt sätt.

  • Veckans första armpass består av “basövningar” där du arbetar med tunga vikter och 6–8 repetitioner per set. Basövningar inom citationstecken eftersom den traditionella definitionen av basövningar är övningar som arbetar över fler än en led, medan de flesta övningar för biceps och triceps bara arbetar över en led: armbågsleden. I sammanhanget syftar jag på basövningar som basen i din armträning, övningar där du hanterar mycket vikt och bygger både muskler och styrka.
  • Det andra träningspasset fokuserar på traditionell kroppsbyggarträning med lite fler repetitioner, 8–12 stycken, så du känner muskeln arbeta och får en rejäl pump.
  • Veckans tredje pass består till stor del av isolerande övningar och högrepetitionsträning på 12–15 reps för att pumpa in maximalt med blod i musklerna och ge dina armar det där tröjärmsprängande trycket.

Tillsammans ger de tre träningsdagarna dina armar komplett träning både vad gäller övningsval och repetitionsintervall för maximala resultat.

Hur länge ska jag följa Armageddon?

Armageddon är som sagt fyra veckor långt, och jag rekommenderar att du kör en runda av programmet och sedan tar ett minst lika långt uppehåll där du tränar mer allsidigt och låter dina armar återhämta sig. Armageddon är mer tänkt som ett kort men intensivt program där du verkligen ger dina armar vad de tål och tvingar dem att växa snarare än ett program du kör runda efter runda av.

Resten av kroppen då?

Armageddon är ett renodlat armprogram som enbart innehåller övningar för biceps och triceps. Det betyder inte att du bara bör träna armar under de fyra veckor du följer programmet. Du kan träna resten av kroppen som du trivs bäst med, men var försiktig med stora mängder press- och dragövningar under tiden. Dessa aktiverar också dina triceps och dina biceps, och då kan det bli för mycket av det goda för de stackars armmusklerna. Du vill stimulera dem, inte utrota dem, programmets namn till trots.

Ett förslag är att du tar till exempel Helkroppspass 2 dagar/vecka, och infogar det i Armageddon. Då får du ett komplett program för resten av kroppen samtidigt som du fokuserar maximalt på dina biceps och triceps. Det är förstås bara ett förslag, och givetvis kan du följa något annat träningsprogram du trivs med under tiden du följer Armageddon. I sådana fall rekommenderar jag att du byter ut eventuell direkt biceps- och tricepsträning i det programmet till Armageddon.

Armageddon It!

Du hittar Armageddon bland premiumprogrammen i vår träningsapp StrengthLog.

Även om Armageddon är ett premiumprogram så är appen i sig gratis och erbjuder obegränsad loggning samt en mängd gratis träningsprogram.

Ladda ned StrengthLog gratis med en av de fina knapparna nedan:

Klicka här för att komma tillbaka till vår lista med träningsprogram.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.