1 december: Hej, min lyftplattform! | Styrkelabbets julkalender 2020

I början varde blott Projekt Julskinka.

Hundra reps rumpa, varje dag fram till julafton. Det var för två år sedan.

Det följdes året efter av Styrkelabbets julkalender 2019, ett impulsbeslut till följd av att blanda proteinshaken på starkvinsglögg.

Med risk för att komma farligt nära en tradition, gör vi nu vårt bästa för att uppfylla era önskningar även i år.

Från oss alla, till er alla: Styrkelabbets julkalender 2020.

Styrkelabbets julkalender 2020

  • Vad är det? Tjugofyra luckor innehållandes olika träningsutmaningar, från idag till julafton. Ibland lekfulla och roliga, ibland tuffare och … roliga.
  • Var hittar jag dem? De kommer att publiceras dagligen här på sajten samt i vår Kompisklubb på facebook. Dessutom kommer dagens lucka finnas i vår app StrengthLog.
  • Varför? För att det är kul! För att du blir glad av att testa något nytt! För att du kommer persa i bänk av det! För att ”annars är man ingen människa utan bara en liten lort, Skorpan”!
  • Måste jag göra dem? Klart du måste. Fast absolut inte. Du hänger med precis så mycket eller lite som du själv vill. Gör alla, gör bara en, eller varför inte köpa en chokladkalender istället. Eller legokalender.

Vissa av utmaningarna har ett tävlingsmoment inbakat, till exempel att klara utmaningen så snabbt som möjligt. Om du gillar sånt, så är tråden för respektive lucka i Kompisklubben det perfekta stället för att dela med dig av ditt resultat eller kolla hur det gick för oss andra.

Alla luckor kommer att ligga kvar i appen till tjugondag knut, vilket är den 13:e januari.

Nu får det vara färdigbabblat. Säg hej till din lyftplattform. Och puls.

1 december: Hej, min lyftplattform!

Finns det något bättre sätt att komma i julstämning, än med superset av marklyft och armhävningar? Nej, just det. Så det är vad vi ska ägna oss åt idag!

Lucka nr 1:

Superset

Enklare version: marklyft 35 % av 1RM och gör armhävningar på knäna.

Du gör 10 reps marklyft, 10 reps armhävningar, 8 reps marklyft, 8 reps armhävningar, och så vidare.

Men … det saknas något.

Nämligen stämningsfull musik, och en tidsgräns!

Här nedan är Carolas ”Hej mitt vinterland” från 1983. Din utmaning är att utföra alla reps (eller hinna så långt som möjligt!) före låten är slut.

Låten är 2:29 lång, vilket betyder att du har cirka 2,5 s per repetition till godo. Oceaner av tid, som mina armébefäl brukade säga.

Klara, färdiga, gååå!


Så …hur långt hann du? Hann du rentav allting? In med dig i Kompisklubben och berätta för oss andra! 🙂

Och du, kompis – det är kul att ha dig med på det här. 🙂 Du gör precis så få eller många luckor du vill, och så hörs vi av när det passar dig. Du hittar oss här imorgon igen, med en ny lucka!

10 svar på ”1 december: Hej, min lyftplattform! | Styrkelabbets julkalender 2020”

  1. sablar! Väntar på svar om det kan vara diskbråck jag har… armhävningar funkar men marklyft..njaa.. känns som att hela kalendern går åt h-vete! =(

    Svara
  2. Yeeeey! 2:03, en fördel med att vara gammaloch klen är att det inte blir så tungt, går att vända lyften i luften i botten… Men s*tan vilket flås man fick…

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.