Svettigt och flåsigt kettlebellpass för hela kroppen

När jag köpte hem mina första kettlebells visste jag i ärlighetens namn inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Visst, jag kände ju till klassikerna kettlebellsving, snatch och clean, och jag förstod att jag såklart kunde pressa och ro med klotet. Men jag var inte redo att byta ut mina älskade gympass mot rena kettlebellpass, för jag visste helt enkelt inte hur jag skulle få till likvärdig träning med enbart ett par kettlebells till hands.

Idag, är läget ett helt annat. Idag måste jag nästan övertala mig själv att faktiskt ta mig till gymmet emellanåt, och inte bara köra kettlebellpass hemma. Jag skulle våga påstå att jag ”fattat grejen” nu. Fattat grejen med kettlebells – och jag älskar det!

Jag har tidigare gett er två helkroppspass med kettlebells: ett där du bara behöver en enda kettlebell, och ett pyramidpass, som är ett av mina personliga favoritpass. Idag kommer jag med ett tredje pass, och jag kan lova att om du tidigare varit tveksam till huruvida kettlebellträning är ”riktig träning” och om du överhuvudtaget kan bli trött av det, så kommer det här passet visa dig precis hur bra träning kettlebellträning är. Som du kan se i videon nedan så blir jag under passets gång bara rödare och rödare, svettigare och svettigare, och inte minst tröttare och tröttare. Men det var inte bara jobbigt, det var även väldigt roligt, så testa du med!

Träningspasset

Passet består av 3 block. Varje block består av 4 övningar. Du kör den första övningen i ett block, sedan den andra, därefter den tredje och tillslut den fjärde – det är ett varv. Sedan vilar du så länge du behöver, försök dock att hålla vilan ganska kort, innan du börjar om och kör ytterligare ett varv. Totalt gör du 4 varv, innan du går vidare till nästa block.

Så här ser passet ut i sin helhet:

BLOCK 1 (4 varv)

 • Kettlebellsvingar x 25
 • Knäböj x 10
 • Curtsy lunges x 10/sida
 • Enbens raka marklyft x 10/sidan

BLOCK 2 (4 varv)

 • Armhävningar x 10
 • Kettlebellpress x 10/sida
 • Kettlebellrodd x 10/sida
 • Kettlebell halo x 10

BLOCK 3 (4 varv)

 • Crunches x 10
 • Hip dips x 10/sida
 • Toe touches x 10/sida
 • Hollow hold x max

Vilken vikt på kettlebell?

Jag skulle rekommendera att du i detta pass använder en tung kettlebell, till svingar och rodd, och två lättare till resterande övningar (i vissa övningar behöver du bara en av de lätta). Har du bara två lättare kettlebells går det också bra, då får du helt enkelt göra dubbelsvingar och ro med en lite lättare vikt. De lättare kettelbellsen ska vara en vikt du klarar av att pressa.

Den här gången har jag filmat hela passet och gjort en video där jag tydligt går igenom varje övning.

Köpa kettlebell?

Kettlebellen jag använder i filmen är Kettlebell BC som du hittar hos Gymgrossisten på länken nedan. Hög kvalitet i kombination med lågt pris, och dessutom fri frakt!

>> Klicka här för att köpa kettlebells!

Observera att länken ovan är en affiliatelänk, vilket innebär att Styrkelabbet får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!1 svar på ”Svettigt och flåsigt kettlebellpass för hela kroppen”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.