Blir du tjock av sötningsmedel? Vi möter Anki Sundin

Går du upp i vikt om du konsumerar mycket sötningsmedel? Vi fortsätter vår intervjuserie med näringsfysiologen Anki Sundin, för att prata forskning och myter om sötningsmedel!

Anki Sundin har en fil. mag. i näringslära och är en av Sveriges populäraste föreläsare inom kost och träning. Hon har även skrivit flera böcker, bland annat Optimal viktminskning och Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare.

För mer av Anki Sundin:

I samband med att vi spelade in den här filmen tillsammans, gjorde vi även ett klipp som handlar om myten att du kan få cancer av aspartam. Den kan du se här!1 svar på ”Blir du tjock av sötningsmedel? Vi möter Anki Sundin”

  1. Obs! När Anki pratar om fettoxidation så är det vad vi i dagligt tal menar med fettförbränning, dvs samma oxidation av en reducerad kolkälla (kolhydrat, fett, vedträ, osv, osv), bara det att förbränning (bränna kalorier, bränna fett, bränna kolhydrat, osv) rent fysikaliskt skall avge framför allt värme (inte biokemisk energi) och kräver värmekälla, därför är hon lite petig.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.