(Film) Mina lyft på serietävling 1 i klassisk styrkelyft, Lunds TK 2015

Igår gick serietävling 1 i klassisk styrkelyft av stapeln, och Lunds TK arrangerade.

Det var över 60 startande vilket resulterade i en bänkpressgrupp och hela fyra styrkelyftsgrupper. Tävlingen pågick i 9 timmar och 21 minuter, och alla funktionärer gjorde verkligen ett hästjobb!

För min del fick jag veta en vecka före tävling att jag skulle kunna deltaga (på grund av en resa som ställdes in), och jag hann därför inte toppa formen. Dessutom märkte jag veckan före att jag hade tappat en del i vikt den senaste tiden, och vägde bara in på 102,5 trots en del överätande veckan innan för att försöka komma tillbaka i lite matchvikt.

Nåväl, nu när jag är klar med mina ursäkter så är jag ändå rätt nöjd med tävlingen, eftersom det blev tävlings-PB i alla tre grenar. Det var bara lite frustrerande att inte vara vid toppform, men ändå väldigt kul att tävla.

I filmen nedan är mina bästa lyft.

Gick alltså 172,5 – 182,5 – 190 kg i knäböjen, vilket kändes som precis vad som var dagens max. I bänkpressen klarade jag bara ingångsvikten på 135, och 140 låg som klistrat. Jag valde därför att avstå tredje försöket för att spara energi.

I marklyftet var 220 lätt, men både 237,5 och 240 var tunga, även om det kanske ser ut som att stången rör sig snabbt.

Sammanlagt blev det i alla fall höjning av tävlings-PB i alla grenar, och en ny bästa total på 565 kg, så jag är helnöjd (Bara 115 kg till SM-kvalgränsen…). Dagen var även som tidigare tävlingar: Svinrolig. Det är verkligen en riktigt härlig gemenskap.

Vill tacka Lunds TK och alla funktionärer för ert grymma arbete, och även Sara-Li som filmade alla lyft! Supersnällt! Sara-Li har nyligen startat sin studio PixelNörd där hon gör smycken och tatuerar, så kika gärna på hennes grejer i webbshoppen, på instagram, eller facebook.

Nu är jag själv fulltankad med motivation till mer träning, och nya personliga rekord! 🙂

9 svar på ”(Film) Mina lyft på serietävling 1 i klassisk styrkelyft, Lunds TK 2015”

 1. Sjukt bra lyft på allt tycker jag!
  Testade serietävla jag med förra helgen, laddning med två veckors förkylning och ond rygg, men när det körde igång hade jag glömt bort det. Hade aldrig testat förut och hade egentligen bara tänkt köra bänk som en kul grej men min mentor hade ändrat till styrkelyft istället. Gick in i böjen på 80 sen 100 och 120 , bänken 105, 115, 120 och marken 130, 150, 165. Man inser nu i efterhand att det är mer tanke bakom ingångsvikterna än vad man kunnat föreställa sig och man ska helst ha gjort ett nära gränsen lyft redan på andra rundan för att kunna maxa eller tillåta sig själv att missa i sista lyftet. Hade några kilo mer att plocka ut men det är ju på en sån nybörjarnivå i mitt fall så jag får ta lärdom av det. Skriv gärna några rader om hur du lägger upp planen inför en tävling (om du inte redan gjort det). Starkt och inspirerande!

  Svara
  • Tack John!

   Vad kul att du premiärtävlat! Mersmak? 🙂

   Ja, det är verkligen en vetenskap att välja vikter, och det finns lite olika strategier beroende på vad målet med tävlingen är. Jag har en del tankar om det som jag definitivt ska plita ner någon gång.

   Svara
 2. Haha, underbart smajl i marken! 😀 Grattis Daniel, härligt jobbat. Lite extra kul eftersom du inte trodde du skulle hinna emd att tävla. 😀

  Svara
 3. Heja!
  Bra jobbat, fina PB och snart kvalar du.
  Jag har fuskat och blivit så gammal att jag automatiskt kvalar till minst ett SM. 🙂

  Svara
  • Tack Henrik! Det kryper så sakteliga närmare. 🙂 Men det är en rolig resa, och jättekul att se framstegen på vägen dit. Tävlingen fyllde som sagt sitt syfte genom att ge mig mängder av motivation till mer och bättre träning! 🙂 Behöver mer lår, röv, rygg och bröst! Och få upp kroppsvikten sådär 5 kg skulle nog hjälpa, och bara göra en liten tömning före tävling.

   Och klart man ska ha lite räkmacka vid en så aktningsvärd ålder! 😉

   Svara
 4. Grymt jobbat Daniel :), har själv börjat med ditt program Starting Strenght, har hållit på utan stop sen årskiftet, (var lite på och av innan) 🙂
  Schysst sida också Daniel (y)

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.