Avsnitt 62: Om helgens misslyckade bänktävling och hur du lyckas bättre med din toppning

I dagens avsnitt snackar vi om hur helgens bänktävling gick, och vad vi tror vi gjorde för misstag. Vi snackar dessutom lite kort om toppning, vår nye coach, Musikhjälpen-auktionen samt svarar på lyssnarfrågor om buttwink vid knäböj, samt träning av övre delen av bröstmuskeln.

Hålltider:
 • 00:30 – Försnack om Musikhjälpen-auktionen (Baslyft & burgare)
 • 08:10 – Bänktävlingen och vår toppning
 • 15:20 – Allmänt om toppning och ”fitness-fatigue-modellen”
 • 19:25 – Demoncoachen
 • 26:00 – Lyssnarfråga: Hur ska jag bli av med min butt-wink i knäböj?
 • 33:45 – Hur tränar man övre delen av bröstmusklerna?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!

8 svar på ”Avsnitt 62: Om helgens misslyckade bänktävling och hur du lyckas bättre med din toppning”

 1. Trevligt avsnitt igen! Kul att få höra hur det gick med Musikhjälpen.

  Synd att ingen bänkade 150.

  Svara
 2. Hej!

  Jag skulle gärna få det utlagt en gång för alla vad som gäller för råa ägg. Fungerar det lika bra och tar man tillvara på samma mängd protein rått som med ett tillagat ägg? Vad gäller?

  Svara
 3. Hej
  Jag löste mina knäböjsbekymmer med att plocka av vikt och körde mycket långsamma reps med femsekunderspaus. Blev sedan mycket tekniknötande med tillhörande övningar för att aktivera rumpa och bål mer. Mitt bekymmer var en buttwink som övergick i svank när jag vände i botten – det blev som en sax i ländryggens diskar. Tack för ett bra program!

  Svara
 4. hej,

  Ni har en trevlig pod och vackra röster att lyssna på. Men … då och då så säger ni floskler som man ständigt hör inom bro science-sfären. Som till exempel ”man kan inte omvandla fett till muskler…” no shit Sherlock? Men däremot kan du förbränna fett för att bygga muskler. Alltså, en meningsbyggnad kan förändra så mycket. Man behöver inte kolhydrater för att bygga muskler man kan bygga muskler med energin som kommer från fett. styrketräning + vila + energi + nutrienter -> hormonsignalering + större/effektivare muskler. Sen om energin kommer från protein, kolhydrater eller fett spelar ingen större roll. Man kan alltså bygga muskler utan mängder med kolhydrater. En effekt man får av att äta mindre mängd kolhydrater är att man får mindre ”fräs ” i musklerna vilket en del misstolkar som att man förlorat muskler. Men äter man kolhydrater under en dag så är man precis lika stark som man var innan man slutade med kolhydrater. Förstår att ni har seriösa mål med er styrketräning men det vore kul om ni gjorde det som ett n=1 experiment. Först gör ni ett 7 rep max sen tömmer ni er på kolhydrater under några dagar sen kör ni 7 rep max. Vila ett par dagar äta kolhydrater och gör ett 7 rep max igen. Jag lovar att ni kommer vara precis lika starka. Tack för en underhållande pod! puss å kram

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.