Avsnitt 342: Varför är vissa muskelgrupper svårare att trötta ut? Nya lyssnarfrågor!

Bänkbryggor, dålig teknik och muskler som vägrar bli trötta!

Vi smygstartar efter semestern med en handfull lyssnarfrågor, men kvaliteten på frågorna är god, ölen är kall och vi är pratglada.

Häng med!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 16:05 – Lyssnarfråga 1: Varför lyckas jag inte trötta ut mina lats av chins lika mycket som jag kan trötta ut till exempel bröstmusklerna av bänkpress?
  • 22:55 – Lyssnarfråga 2: Vad är skillnaden på gratisprogrammen PHUL och Styrkelabbets över-/underkropp i appen?
  • 27:50 – Lyssnarfråga 3: Hur ska jag göra för att få en bättre brygga i bänkpress?
  • 31:25 – Lyssnarfråga 4: Hur viktigt är det egentligen att alla reps ser ungefär likadana ut i ett tungt set? Det vill säga, hur dumt är det att tumma på tekniken (ibland rejält) för att kunna göra fler reps?
  • 40:50 – Lyssnarfråga 5: Hur viktigt är det att köra övningar som specifikt tränar ländryggen?
  • 45:00 – Lyssnarfråga 6: Jag lyssnade på ett gammalt avsnitt där Daniel gav en massa boktips, nu vill jag ha fler!

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).


Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 342: Varför är vissa muskelgrupper svårare att trötta ut? Nya lyssnarfrågor!”

  1. Hej ! Jag gillar träning och har kort på sats där kör jag pass med hantlar o skivor och corre plus att jag kört ett par veckor tabata tio till 15 min olika pass hemma dånjag märkt att magen faktiskt nu börjar få muskler även sidan har tappat en hel del fett jag har ätit lite mindre men varierad kost och kör pass när jag kan hinner annars blir det mest tabata i olika former kul att jag äntligen börjar få muskler runt midjan det lönar sig att altinera och va lite envis plankan är också en favorit kul tips tack för en bra sida mvh Petra

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.