Avsnitt 327: Bodybuilding del 4 – tävlingsförberedelserna!

När det är dags gå ned i vikt för en tävling i bodybuilding, är målet att tappa så mycket fett som möjligt och samtidigt bevara maximalt av den hårt förtjänade muskelmassan.

Vi snackar alltså inte om en random diet här, utan om jakten på extremt låga och osunda nivåer av kroppsfett. Och för att nå dit har kroppsbyggare en rad verktyg i verktygslådan.

Hur länge behöver deffen pågå? Och vad händer med hormonerna i kroppen och hälsan?

Med det här avsnittet avslutar vi byggarserien med Andreas Abelsson. Hoppas du gillade den, kompis!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 03:20 – Dagens ämne: Bodybuilding del 4 – tävlingsförberedelserna!

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 327: Bodybuilding del 4 – tävlingsförberedelserna!”

  1. Daniel ställde en fråga i avsnittet som inte besvarades om HUR och VARFÖR Andreas har legat på 5% fettmassa i 10 år. Uppfattade inte frågan som retorisk utan mer som att den kanske glömdes bort.

    Svara
    • Stor energiomsättning! Mycket träning och mycket mat. Utan att överäta förstås. Mycket enklare än att hålla en konstant strikt diet. Det är inte hållbart i längden. Och inga negativa effekter (för mig i alla fall). Förutom att det alltid är kallt.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.