Avsnitt 323: Måste du träna lågreps för att bli stark? Ny skörd lyssnarfrågor!

Vi sticker emellan med åtta härliga lyssnarfrågor, innan vi nästa veckan hoppar på den stora avsnittsserien om sporten bodybuilding!

Är det en god idé att fokusera på att bygga grova lår för att bli starkare i knäböj? Varför har Daniel så grova armar? Och är gluten ett protein som hjälper dig bygga muskler?

Alla frågor i hålltiderna nedan.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 08:45 – Lyssnarfråga 1: Jag tränar väldigt mycket lågreps i knäböj för att bli starkare, men borde jag lägga in mer hypertrofiträning för att bygga upp mina tunna ben och därmed öka min potential även för maxstyrkan?
  • 15:30 – Lyssnarfråga 2: Hur ska jag göra efter en natt med riktigt dålig sömn, skjuta på träningen eller köra på som planerat trots att det blir ett sämre pass?
  • 19:35 – Lyssnarfråga 3: Hur kan Daniel ha så grova armar trots att han mest tränar styrkelyften?
  • 22:20 – Lyssnarfråga 4: Finns det några fördelar med att mata in ett högre 1RM i ett träningsprogram, än vad jag klarar just nu?
  • 28:50 – Lyssnarfråga 5: Planerar Styrkelabbet att vara på Fitnessfestivalen i år?
  • 30:50 – Lyssnarfråga 6: Jag tränar tre pass i veckan à cirka 1,5 timme styck, men har stått på samma platå i knäböj i flera år nu. Orkar inte träna mer/oftare, så vad kan jag göra för att ändå gå framåt?
  • 36:20 – Lyssnarfråga 7: Gluten, hur bra funkar det proteinet för muskeltillväxt?
  • 42:40 – Lyssnarfråga 8: Hur ska en nybörjare som jag tänka med viktvalen, hur tungt är det rimligt att börja?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.