Avsnitt 316: Vi svarar på era vanligaste nybörjarfrågor

Är mängden protein du äter viktigare än ditt totala kaloriintag för att bygga muskler? När räknas du egentligen som stark? Och behöver du verkligen följa ett träningsprogram som nybörjare?

Vi bad om era bästa nybörjarfrågor i kompisklubben och på Instagram – och ni levererade! Det tackar vi för. <3

Se alla frågor i hålltiderna nedan.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 03:50 – Lyssnarfråga 1: Hur viktigt är mitt kaloriintag jämfört med mitt proteinintag? Och hur viktigt är det att få i sig rätt mängd kolhydrater och fett?
 • 11:30 – Lyssnarfråga 2: Behöver jag följa ett program som nybörjare?
 • 16:00 – Lyssnarfråga 3: Räknas jag som nybörjare inom styrketräning även om jag tränat gruppass i flera år innan jag till sist gav mig ut i gymmet?
 • 19:30 – Lyssnarfråga 4: När räknas jag som stark?
 • 23:00 – Lyssnarfråga 5: Hur långt måste ett träningsuppehåll vara för att jag ska träna och tänka som en nybörjare igen?
 • 28:40 – Lyssnarfråga 6: Är det dumt att inte stretcha efter passet?
 • 31:15 – Lyssnarfråga 7: Räcker verkligen tre set med fem reps för att bygga muskler och bli starkare? Det känns som för lite träning.
 • 35:30 – Lyssnarfråga 8: Om jag vecka efter vecka bara orkar samma vikter, vad gör jag för fel?
 • 38:30 – Lyssnarfråga 9: Tips på hur jag ska tänka om jag är lite nybörjare på både styrketräning och att gå på måltidsplan?
 • 43:50 – Lyssnarfråga 10: Hur ska jag värma upp inför styrketräning?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 316: Vi svarar på era vanligaste nybörjarfrågor”

 1. Hej. Om jag är en 55+ som började styrke träna för ca 1 1/2 år sedan. Vad behöver jag tänka på när jag lägger upp träningen, samt vad och hur mycket och när ska jag äta. Har även ett fysiskt jobb. Är 184cm lång och väger ca 80 kg . Tycker inte det händer så mycket på styrka och muskler. Vad gör jag för fel. Eller behöver jag komplettera med något. Lägger lätt på mig vid magen.
  Mvh Nicklas

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.