Avsnitt 289: Vilka effekter har omega-3 på din styrketräning?

Omega-3 har varit ett lovande tillskott i decennier nu, och för dig som tränar har omega-3-fettsyror mekanismer som potentiellt kan påverka dina funktionella träningsresultat och stimulera muskeluppbyggnaden.

Men vad säger egentligen den färskaste forskningen? Borde du komplettera med fiskoljekapslar om din kost inte är rik på fet fisk?

I dagens avsnitt kollar vi på en ny systematisk litteraturöversikt, för att se om vi blir klokare. Därefter besvarar vi en lyssnarfråga om tant-muffins!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 06:00 – Dagens ämne: Omega-3 och styrketräning
  • 27:00 – Lyssnarfråga: Jag har fått tant-muffins-mage, såg det komma men nu har det gått överstyr. Har alltid haft platt mage så detta är sååååå tråkigt! Vad och hur ska jag träna?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 289: Vilka effekter har omega-3 på din styrketräning?”

  1. Hej! Vill ge en kommentar till lyssnarfrågan i avsnitt 289, den där ”Linda” undrar hur hon ska bli av med sin muffinsmage. Jag saknar en diskussion om ålder och hur klimakteriets hormonomställning kan påverkar viktuppgång och var fettet lägger sig. Hälsningar Anna 55, tidigare med platt mage och stor rumpa – numera tvärtom….

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.