Avsnitt 286: Specialset galore! Krydda din träning med allt från dropsets till myoreps

Vad är ett set och hur många slags set finns det egentligen?

I dagens avsnitt ger vi oss på den svåra filosofiska uppgiften att försöka besvara vad som borde räknas som ett set när du styrketränar – och är inte alls överens.

Som bonus (det vill säga som huvudrätt) ger vi oss också i kast med att granska olika typer av specialset, till exempel superset, dropset, rest-pause, myoreps, komplex, EMOM och en hel del till.

Vad handlar de olika settyperna om? Hur kan du använda dig av dem? Och borde du använda dig av dem?

PS. Läs den här artikeln om du vill veta hur du loggar superset och rundor i vår app StrengthLog.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 03:15 – Dagens ämne: Olika typer av specialset och hur du implementerar dem i din träning

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.