Avsnitt 285: Funkar koffein lika bra oavsett kön?

Får kvinnor lika god effekt av koffein som män?

Vi pratar ofta om att det görs för få träningsstudier med lika många kvinnliga som manliga deltagare. Och det är ett problem, eftersom vår kroppar inte fungerar identiskt rent biologiskt.

Men nu har det faktiskt kommit en ny metaanalys som försöker reda ut ifall kvinnors prestation i gymmet förbättras lika mycket av koffein som den gör för män. Och det pratar vi om i dagens avsnitt!

Vi hinner även med två roliga lyssnarfrågor, se nedan.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 12:30 – Dagens ämne: Får kvinnor lika god effekt av koffein som män?
  • 24:20 – Lyssnarfråga 1: Om jag ska tävla i att hålla en tung skivstång så länge som möjligt, kommer jag lyckas hålla den längre om jag använder tumlås, trots att jag inte har någon tidigare erfarenhet av just tumlås?
  • 31:20 – Lyssnarfråga 2: När kommer det program i StrengthLog-appen som är anpassat för oss idioter som både vill lyfta tungt och springa långt?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.