Avsnitt 232: Hur vet du vilket träningsprogram som är rätt för dig? Eller när det är dags att byta?

I dag blir det träningsprogram för hela slanten!

Vilket var världens första träningsprogram? Hur vet du när det är dags att byta? Hur långt bör ett program vara om du skriver ett åt dig själv? Är det alltid bättre att följa program jämfört med att träna planlöst? Och hur vet du vilket program som är rätt för dig?

Frågorna ovan och fler därtill kom in från er lyssnare, som hjälpte oss lägga grunden till dagens avsnitt. Tack för att ni gör vårt jobb roligare och enklare!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 05:55 – Dagens ämne: Hur vet du vilket träningsprogram som är rätt för dig? Eller när det är dags att byta?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 232: Hur vet du vilket träningsprogram som är rätt för dig? Eller när det är dags att byta?”

  1. Hej, och tack för en bra podd. Hittar ingenstans att ställa frågor så jag gör en chansning här. Tränar 4 ggr på gymmet, några långpromenader samt ett innebandypass/ vecka. Väger 55kg och är 160 cm, tar min egen vikt i bänk, 75 kg i marklyft, gör 8-9 pull ups i följd (handflator bakåt) bara en liten fingervisning var jag står ( är 40 år). Har under våren försökt tappa några kilon och tajta till kroppen , vågen visar ca -1,5-2 kg men det märks tydligare på kläderna och i spegeln. Har legat på ca 1500 kalorier per dag och något högre vissa helger. Skulle vilja få bort nåt kilo fett till men samtidigt fortsätta bygga mer muskler, vilket är då det optimala förhållandet mellan protein och kolhydrater? Jag är även rädd att jag kommer öka i fettprocent igen om jag höjer energintaget fastän jag vet att det inte är bra att ligga på underskott om man vill bygga, funkar det att fortsätta som jag gör eller bör jag höja och hur mycket för att bara lägga det på muskler och inte fett, eller är det en omöjlig ekvation ?
    Mvh Emmeli

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.