Avsnitt 229: Därför behöver du träna dina triceps på flera sätt för optimal muskeltillväxt

Vi har länge spekulerat i att pressövningar som bänkpress inte räcker för optimal tricepsutveckling. Dina triceps har nämligen tre muskelhuvuden, varav det näst största åtminstone i teorin inte borde kunna hjälpa till särskilt mycket vid pressar.

Därför närmast jublar vi över dagens ämne, när vi äntligen får chansen att dyka ned i den första studien som tittat på EXAKT detta. Det vill säga på hur de tre muskelhuvudena i triceps växer av bara bänkpress, bara liggande tricepsextensioner bakom huvudet eller en kombination av de två övningarna.

Ledtråd: Bänkpress är ett dåligt övningsval för en stor del av dina triceps, medan liggande tricepsextensioner inte duger för en annan stor del.

Vi hinner även med en lyssnarfråga i dag, om sannolikheten att träna sig stark i bänkpress med hjälp av endast armhävningar.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 04:15 – Dagens ämne: Ny studie bekräftar att triceps behöver tränas på flera sätt för optimal muskeltillväxt
  • 25:30 – Lyssnarfråga: Kan jag träna mig till att bänkpressa 100 kg genom att bara göra armhävningar?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

1 svar på ”Avsnitt 229: Därför behöver du träna dina triceps på flera sätt för optimal muskeltillväxt”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.