Avsnitt 213: Hur starka är vi svenskar? Godbitar från vår rapport om styrketräning i Sverige!

Håll i hatten, nu ska vi snacka appen! Eller rättare sagt: data från appen.

Vi har nämligen gått igenom vad som loggades i appen Styrkelabbet under 2019, och sammanställt fynden i rapporten ”Så styrketränade svenskarna 2019: statistik från en halv miljon träningspass”. Du kan läsa hela rapporten här.

I dagens avsnitt sammanfattar vi de mest intressanta och roligaste fynden. Vilka övningar är egentligen populärast? Hur starka är folk i baslyften? Hur skiljer sig datan åt mellan män och kvinnor?

Så hur stark är du jämfört med den styrketränande medelsvensken, kompis?

Vi hinner även med två lyssnarfrågor: Hur ser Philips nya träningsupplägg ut, nu när han fokuserar på kroppsbyggning? Och varför tror Daniel att han kommer marklyfta 300 kg före Josef Eriksson?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 07:30 – Dagens ämne: Så styrketränade svenskarna 2019
  • 28:50 – Lyssnarfråga 1: Hur ser Philips nya träningsupplägg ut, nu när han fokuserar på kroppsbyggning?
  • 37:55 – Lyssnarfråga 2: Varför tror Daniel att han kommer marklyfta 300 kg före Josef Eriksson?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 213: Hur starka är vi svenskar? Godbitar från vår rapport om styrketräning i Sverige!”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.