Avsnitt 211: Nybörjare? Så här ska du lägga upp din styrketräning för att lyckas

Förra veckans avsnitt handlade om de viktigaste sakerna en nybörjare behöver känna till för att lyckas med viktnedgången. I dag vänder vi blicken mot en minst lika viktig del av ekvationen:

Hur ska du styrketräna för att bygga muskler och bli starkare, när du är ny till styrketräning?

Vi går igenom bland annat:

  • Hur snabbt kan du förvänta dig att bygga muskler?
  • Varför det är viktigt att följa en tydlig plan/ett program när du börjar styrketräna.
  • Hur du ska träna (övningsval, set och reps).
  • Hur ofta du ska träna.
  • Hur tungt och hårt du ska träna.
  • Fria vikter eller maskiner?

Helt enkelt allt du behöver veta som nybörjare till styrketräning. Och om du inte är nybörjare längre, är avsnittet i stället en lagom mysig påminnelse om träningsprinciper som aldrig slutar vara viktiga!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 13:10 – Dagens ämne: Hur kommer du i gång med effektiv styrketräning och hur snabbt går det att bygga muskler och bli starkare?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.