Träningsfrekvens Styrkelabbet podcast

Avsnitt 20: Nya rön om träningsfrekvens – dubbla resultat med dubbla träningen?

Får du dubbla resultaten om du tränar dubbelt så ofta? I dagens avsnitt återbesöker vi ämnet träningsfrekvens, i ljuset av en ny meta-analys på ämnet.

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 06:30 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Vi pratade även om träningsfrekvens i avsnitt 4: Hur ofta ska du träna samma muskel?

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!Daniel är styrkeinstruktör samt civilingenjör, och tränar och tävlar i styrkelyft. Han grundade Styrkelabbet och har skrivit e-böckerna Så bränner du fett och bygger muskler samt Handboken för effektiv viktnedgång. Tillsammans med dietisten Sierra de Goldsmith har han även skrivit boken Styrkelabbets kostscheman.

Gillade du artikeln?

Prenumerera på nyhetsbrevet för att inte missa nästa!
(Helt gratis + Du får en e-bok!)

2 kommentarer

 1. Robin Sjöberg

  För några avsnitt sedan så pratade ni om att bygga muskler och kom in på BCAA. Min fråga är nu, är BCAA bra för att bygga muskler eller är det rent skräp och är det något ni själva skulle kunna ta? och en fråga till! Är det något speciellt man ska tänka om om du jobbar natt och tränar? påverkar det något?

  Tack för en underbar podd! förgyller mina arbetsnätter.

  • Janne

   Det är inte ”rent skräp” då det är livsnödvändigt. Antar att du menar att ta det som separat som kosttillskott men då får du nog formulera om frågan.

Kommentarer är stängda.

Nästa artikelAvsnitt 21: Uteblivna träningsresultat? Så tar du dig förbi dina platåer i träningen