Avsnitt 199: Kan du bränna fett och bygga muskler samtidigt?

Daniel har bestämt sig för att deffa bort 5-10 kg. Därför bjuder vi upp till ett extra långt, extra personligt avsnitt om att bränna fet, kryddat med era bästa frågor om viktnedgång.

Eftersom det här inte är första gången Daniel deffar, har han hunnit samla på sig värdefulla erfarenheter och insikter. Så vilka misstag tänker han försöka undvika? Vad är hans bästa tips till dig som också vill tappa fett? Och hur ska han träna för att inte bli svagare under deffen?

Avsnittet är lite speciellt på så vis att samtalet och ämnena hela tiden glider in i varandra, men det går att urskilja tre tydliga delar:

Del 1 – Reflektioner över tidigare viktnedgångar och pressen att se ut på ett visst sätt

Del 2 – Daniel planerar att gå ned i vikt, hur ska han gå tillväga?

Del 3 – Kan du bränna fett och bygga muskler samtidigt?

Hålltider:

 • 00:00 – Del 1: Personliga reflektioner om viktnedgång, utseendefixering och dietkultur
 • 26:25 – Del 2: Daniel ska deffa – så lägger han upp det
 • 38:55 – Del 3: Kan du bränna fett och bygga muskler samtidigt? Plus fler lyssnarfrågor

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!



2 svar på ”Avsnitt 199: Kan du bränna fett och bygga muskler samtidigt?”

 1. Hej, jag har upptäckt styrkelabbet på senare tid. Kul!
  Jag har en fundering:
  Om jag har tränat styrketräning några år i olika perioder, utan några nämnvärda ökningar i muskelmassa (men likväl bättre hälsa och välbefinnande), är det då möjligt att åtnjuta ”nybörjargains” trots att jag i ordets rätta bemärkelse inte är ”nybörjare”?

  Tack på förhand! Aronizer, 29

  Svara
  • Med ”Nybörjargains” menas att när man introduceras för ett nytt stimuli (till exempel bra och regelbunden träning) så får man i början snabba resultat. Om du aldrig tränat styrketräning bra och regelbundet, eller det var längesedan sist, så kommer du få snabba resultat när du börjar göra det. 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.