Avsnitt 194: Kaloriräkning, marklyft, maghjul och sprit? Nytt frågeavsnitt!

Ni frågar, vi svarar! Det är med andra ord äntligen dags för ett nytt frågeavsnitt. Något ni verkar tycka är lika kul som vi, baserat på att de här avsnitten alltid är bland de mest populära. 🙂

I dag hinner vi med elva mer eller mindre seriösa frågor, från att snacka kaloriräkning, maghjul och marklyft, till att grotta ned oss i Philips barskåp.

Alla lyssnarfrågor finns i hålltiderna nedan!

Avsnittsbild: robin_illustrerar

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 08:55 – Lyssnarfråga 1: Håller just nu på med att räkna kalorier och går ned mer i vikt än jag borde. Mest troligt är kosten rätt så felet är antingen på mitt basbehov eller hur jag beräknat kaloriförbrukning vid motion. Hur ska jag veta exakt vad jag förbrukar under träningspassen?
 • 15:40 – Lyssnarfråga 2: Hur ska jag lägga upp min övriga träning om jag följer ett av era lyftspecifika program, till exempel Bänkpress Boogie?
 • 19:30 – Lyssnarfråga 3: Jag ska köpa ett lyftarbälte, men hur ska jag egentligen mäta runt magen för att få rätt storlek?
 • 22:55 – Lyssnarfråga 4: Är maghjulet en flerledsövning? Jag får träningsvärk lite överallt.
  27:30 – Lyssnarfråga 5: Är det möjligt att man även med perfekt teknik inte har en rygg (eller annan kroppsdel) som klarar av tunga lyft i till exempel marklyft
 • 32:20 – Lyssnarfråga 6: Hur ska jag träna om jag inte ens orkar lyfta en tom skivstång?
 • 35:40 – Lyssnarfråga 7: Vad tycker ni om konceptet ”grease the groove”, det vill säga mycket men lätt träning dagligen för att hålla i gång systemet?
 • 42:00 – Lyssnarfråga 8: Hur får jag min mamma att förstå skillnaden mellan styrkelyft och tyngdlyftning?
 • 45:35 – Lyssnarfråga 9: När kommer appens programbyggare?
 • 48:55 – Lyssnarfråga 10: Hur ser Philips “five bottle bar” ut? Det vill säga, om han bara fick ha fem flaskor i sitt barskåp, vilka skulle det bli?
 • 55:45 – Lyssnarfråga 11: Hur lägger Daniel upp träningen och planen för att nå 300 kg marklyft?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.