Avsnitt 19: Konkreta metoder för att lyckas med deffen

I avsnitt 9 av podcasten snackade vi om viktiga riktlinjer att följa för att din deff ska bli riktigt lyckad – det vill säga att du bränner mycket fett samtidigt som du bevarar eller bygger muskler.

Det var ett ganska teoretiskt avsnitt, och i dagens avsnitt blir vi istället lite mer handfasta, och snackar om konkreta metoder för att lyckas med din deff!

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 07:00 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!7 svar på ”Avsnitt 19: Konkreta metoder för att lyckas med deffen”

 1. Hej!
  En fråga om kost vid deff.
  När man hör många tävlande, inom exempelvis fitness eller bodybuilding, berätta om sin kost vid deff så är det väldigt vanligt att dom inte kryddar sin mat.
  Tex hörde jag en podd där Rabi Fakhro gästade och gick igenom en vanlig dag under deff. Han poängterade väldigt tydligt att en måltid oftast bestod av ris med kyckling utan kryddor.
  Varför skippa kryddor?
  Kan det ens ha någon som helst effekt på en deff? Utom möjligtvis salt.

  Svara
 2. Tjena Daniel och Filip!

  Först och främst vill jag tacka för en grym podd -har följt er slaviskt sen början och kommer fortsätta på det viset!

  Vet inte om det kommer något bonusavsnitt till senaste podden om konkreta deffmetoder men jag har en fråga jag jättegärna skulle vilja få svar på.

  Har deffat sen februari nu och det har gått bra – minus 13-14 kg och behållit önskvärd mängs muskelmassa.

  Ett problem är dock att jag inte får till formen på min bröstmuskulatur. Den är maffig och jag är generellt starkt i bröst men jag skulle liksom vilja få upp den lite.

  Är det för sent aka kan jag inte fixa till formen/definitionen under deffen utan skulle ha tänkt på det redan under bulken? Och vilken del av bröstet är det egentligen jag ska träna för att lyfta bröstmuskulaturen – undre eller övre?

  Tack så mycket på förhand

  Svara
  • Tjena Billy, kul att du gillar podden! 🙂

   Bra deffat!

   Bulk eller deff spelar ingen roll – formen på din bröstmuskel kan du i princip bara påverka på ett sätt: genom att göra den större eller mindre. Möjligheterna att träna olika delar av bröstmuskeln på ett sätt som gör praktisk skillnad går från ”få” till ”inga”, och det man lämnas med är helt enkelt att försöka göra bröstmuskeln större.

   Det ska sägas att det brukar dock räcka för att man ska bli nöjd med utseendet på den. Det, i kombination med låg fettprocent. Kanske har du bara en del fett kvar på bröstet?

   Något annat som kan vara värt att titta på om du vill bygga en snygg torso och redan har bra bröstmuskler är axlarna, som kan förändra helhetsintrycket en hel del. Se till att träna en del pressar över huvudet (till exempel) för att träna dem.

   Svara
 3. Tja,

  Först vill jag tacka er enormt mycket för podden och webben!!! så jäkla sköna och grymma ni är, podden är det bäst jag vet på vägen till skolan, extremt tacksam är jag!

  Jag funderat på att börja deffa ett bra tag, men jag inte tiden att sätta mig ner och planera osv. Därför tror jag att jag har fått lite för mycket information på sistone eftersom jag suttit och läst om det i två dagar non stopp. Jag har lagt upp en primär plan, men den är absolut inte fel fri, jag har även några funderingar om hur jag ska gå till vägar osv men skulle ni kunna korrigera mig om jag har fel. jag tänker följande:

  mäta fett massan i kroppen ( vart/ hur gör jag det ? jag läste om att man kan göra det i olika kliniker, å andra sidan säger folk att det är minst lika bra o göra det hemma. Vad tycker ni?)

  mäta kcal. Jag ska mäta kcal intaget under kommande veckan, men jag misstänker att jag inte riktigt kommer upp på det rekommenderade kcal intaget, med andra ord, jag äter redan för lite mat. Det är kosten som förvirrar mig mest faktiskt, jag vet inte hur jag ska fixa den. Jag äter mindre än vad jag behöver, borde jag då höja/minska eller bara förbättra maten till en mer proteinrik mat, för att få bästa eventuella resultat.

  Träningsschema, mitt träningsschema nu är ett 4-splits, hade tänkt använda mig av samma schema bara att jag kör schemat två gånger per vecka, alltså åtta pass…. låter det bra?

  Ber om ursäkt för att jag är så jobbig och har en massa frågor, men jag känner att det är bäst att jag får mina planer bekräftade av någon professionell som har gjort detta tidigare.

  tack i förhand !
  fortsätt med det ni gör, för att det ni gör öppnar ögonen på många unga och får de att få ett bättre perspektiv av träningen <3

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.