Avsnitt 185: Sun’s out, guns out! Vi grottar ned oss i armträning

Att chins och latsdrag funkar bra för att träna biceps, vet vi redan. Men går det lika bra med roddövningar, till exempel hantelrodd? Och hur ska du tänka för optimal armtillväxt?

Dagens avsnitt är 100 % vigt åt armträning. Vi är så pepp på att snacka om det, att vi till och med skippar försnacket och i stället flexar loss med en ny studie och en handfull lyssnarfrågor!

Hålltider:

  • 00:00 – Dagens ämne: Roddövningar i stället för chins/latsdrag för att bygga stora biceps? Vi går igenom ny forskning och diskuterar vad vi tror krävs för optimal armträning
  • 13:35 – Lyssnarfråga 1, insprängd mitt i dagens ämne: Bicepscurls eller chins för stora biceps? Och gör det någon skillnad med supinerat eller pronerat grepp?
  • 27:50 – Lyssnarfråga 2: Ligger det något i påståendet att biceps ska tränas med högre repsantal än triceps?
  • 30:30 – Lyssnarfråga 3: Hur viktigt är det att hålla överarmarna stilla när du curlar?
  • 31:45 – Lyssnarfråga 4: Ska du lägga armträningen sist i passet även om ditt främsta mål är maximal armtillväxt?
  • 34:15 – Lyssnarfråga 5: Hur ska du träna armarna för att få bra överföring till ditt bänkpressande?
  • 35:25 – Lyssnarfråga 6: Om du endast ska välja en isolerande övning för biceps och en för triceps, vilka då?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.