Avsnitt 183: Böj djupt om du vill få maximal utdelning av din knäböjsträning

Vi har vetat länge att djupa knäböj leder till större muskeltillväxt i framsida lår och styrkeökningar i ett längre rörelseomfång än vad halvböjar gör. Och vi har anat att detsamma gäller för muskeltillväxten i adduktorerna och gluteus. Nu har det äntligen kommit en studie som tittade på bland annat det senare.

Resultaten visar att om du vill utveckla så mycket av muskulaturen som möjligt i underkroppen, bör du träna djupa knäböj.

Skräll. Men vi trivs sällan bättre än när vi får ägna en timme åt att snacka knäböj, så vi tar chansen att presentera studien i detalj plus besvara era frågor om knäböj.

Se mer i hålltiderna nedan!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 07:30 – Dagens ämne: Ny studie på djupa vs grunda knäböj
 • 24:55 – Lyssnarfråga 1: Hur ska jag hålla i stången vid lowbar respektive highbar? Hur blir jag av med smärta i armarna/axlarna från att knäböja?
 • 25:30 – Lyssnarfråga 2: Är det bättre att böja ofta om jag klarar av en hög träningsfrekvens?
 • 33:55 – Lyssnarfråga 3: Hur hade ni lagt upp knäböjsträningen med så lite knäböjsträning som möjligt men ändå tro att ni har goda chanser på att bli starkare i knäböj?
 • 40:40 – Lyssnarfråga 4: Tänkbara åtgärder för knän som faller inåt?
 • 48:15 – Lyssnarfråga 5: Bra saker att tänka på för att lyckas få ett jämnt driv upp från botten och inte låta rumpan sticka iväg först? Styrkor/svagheter som orsakar detta?
 • 52:05 – Lyssnarfråga 6: Hur ser det ut med planerna på ett böjprogram med dansanknutet namn?
 • 54:10 – Lyssnarfråga 7: Har mest kört benspark och benpress tidigare men började träna djupa knäböj för ett år sedan. Har ökat hyggligt men har fått ont i knäna sista tiden. Vad är ert tips för att minska värken?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 183: Böj djupt om du vill få maximal utdelning av din knäböjsträning”

 1. Hej
  Tack för en bra och rolig pod, app och webbsida. (Den nya grafiken är tjusig men lite professionellt tråkig. Tyckte den lite mer hemgjorda känslan låg närmare era personligheter.)
  Till frågan. I podden antyder ni att olika träning skulle kunna ge olika tillväxt längs med muskelns längd. Detta brukar sägas endast styras av genetiska faktorer. Ofta lite nedlåtande till kvinnor som är rädda för att bli för biffiga av styrketräning. Är det en uppfattning ni vill revidera.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.