Avsnitt 172: Så många kalorier bränner du under ett styrketräningspass (plus Blir Philip arg?)

Om du vill bränna kalorier under aktivitet, är styrketräning ett dåligt val. Det är den halvdeppiga slutsatsen i dagens avsnitt, när vi diskuterar en ny studie där forskarna mätte just hur många kalorier som förbrukas under ett hyfsat normalt styrketräningspass.

Men! (Det finns alltid ett ”men”). Styrketräning kommer fortfarande vara din viktigaste träningsform om du vill gå ned i vikt utan att förlora onödigt mycket muskelmassa. Så vi vinklar nyheten ditåt i stället, som de optimister vi är.

Sedan är det dags för en väldigt efterlängtad lyssnarfråga: Vad är viktigast att tänka på när du anlitar en personlig tränare (eller coach)?

Sist och definitivt minst: Blir Philip arg? Daniel läser för tredje gången upp de scenarier ni skickat in till honom, med målet att kränka PhilleWille …

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 07:45 – Dagens ämne: Kaloriförbrukning vid styrketräning
  • 18:15 – Lyssnarfråga: Vad ska du tänka på när du anlitar en PT eller coach?
  • 27:35 – Tredje upplagan av ”Blir Philip Arg?”

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

Så bränner du fett och bygger muskler

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.