Avsnitt 161: Behöver kvinnor lika mycket protein som män?

En stor majoritet av all träningsforskning görs på män – det gäller även studier på proteinbehov vid styrketräning. Men nu har det äntligen släppts en vettig studie på just styrketränande kvinnor och deras proteinbehov, så vi dyker rakt ned i den djupa änden av poolen!

Därefter fortsätter självklart diskussionen om protein, eftersom vi älskar protein mer än livet, och vi spekulerar bland annat i hur proteinbehovet stiger ju mer muskelmassa man packar på sig.

Sist i avsnittet är det dags för en ny #utmanastyrkelabbet! Bicepsutmaningen i januari ledde till en massa skojfriska bidrag, frågan är om det blir lika enkelt den här gången?

Eftersom Philip väcker nytt liv i poddens gamla pressutmaning, är vi skeptiska. Men det kommer åtminstone bli jobbigt!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 15:35 – Dagens ämne: Behöver kvinnor lika mycket protein som män?
  • 36:45 – #utmanastyrkelabbet – februari edition

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!5 svar på ”Avsnitt 161: Behöver kvinnor lika mycket protein som män?”

  1. Knäböj Kizomba? Obs att det INTE är en variant av zumba, utan tvärtom mycket passande komplementdans till knäböj (youtuba om ni inte sett!).

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.