Avsnitt 129: Tips & trix för att bli starkare i press

Press, axelpress eller militärpress! I dag ägnar vi många goa minuter åt lyftet med många namn, men som vi från och med nu kort och gott väljer att kalla press.

Vad är en press? Vilka varianter finns? Och hur blir du egentligen bra på att pressa tunga vikter över huvudet?

Med anledning av vårt kommande pressprogram Press Pasodoble, har vi grävt djupare i lyftet för att dela med oss av våra bästa tips och trix.

Vi hinner även med två lyssnarfrågor. Den första om 1RM-kalkylatorer och varför de bara är en fingervisning, inte en absolut sanning. Den andra om kreatin och ifall det är veganskt (ja, det är det).

Plantera fötterna i backen och lyft nåt tungt över skallen, nu ska vi snacka press!

Obs. På grund av tekniska problem har det vid ett fåtal tillfällen fallit bort ett ord eller två från Daniels ljudspår. Lyckligtvis försvann inget viktigt. 🙂

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 08:20 – Lyssnarfråga: Är det dig det är fel på om 1RM-kalkylatorer inte stämmer med vikterna du lyfter?
  • 16:30 – Dagens ämne: Tips & trix för att bli starkare i press över huvudet
  • 57:55 – Lyssnarfråga: Hur tillverkas kreatin och kan du ta det som vegetarian/vegan?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.