Avsnitt 128: Hur påverkar styrketräning depression?

Marklyft, styrketräningens positiva effekter på depression och periodisk fasta. Ja jävlar, i dag bjuder podden på tre riktigt fina ämnen!

Efter det obligatoriska försnacket, där Philip för femtioelfte gången berättar varför han inte är så bra på bänkpress som han borde vara, tacklar vi en lyssnarfråga om marklyft så pass väl att vi i slutändan inte rekommenderar ett programbyte till förmån för vårt kära Marklyft Mambo.

Därefter går vi raskt på dagens huvudämne, som i korta ordalag är en sammanfattning av den här artikeln om styrketräning och depression. Har du inte redan läst den så rekommenderar vi att du gör det! Oavsett om du lyssnar på podden. Sprid den till några vänner och bekanta också, för det här är viktiga grejer.

Sist och kanske minst så svär vi i dietkyrkan, när vi krasst konstaterar att det inte alls är säkert att man går ned särskilt mycket i vikt av periodisk fasta. Därmed inte sagt att vi har något emot konceptet. Att skippa en måltid eller två har många fördelar för många, men för den som aktivt vill tappa fettmassa kan det behövas fler åtgärder än ett minskat ätfönster. Frågan är om den åtgärden måste vara att räkna kalorier?

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 10:40 – Lyssnarfråga: Om mitt nuvarande marklyftsprogram funkar, ska jag ändå testa Marklyft Mambo?
 • 14:20 – Dagens ämne: Så påverkar styrketräning depression
 • 26:20 – Lyssnarfråga: Går du automatiskt ned i vikt av periodisk fasta eller borde du räkna kalorier också?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 128: Hur påverkar styrketräning depression?”

 1. Hej!

  Kan inte ni ta upp era tankar kring gruppträning? om det är bra eller dåligt?
  Tex. Bodypump, step up, yoga och liknande som finns på olika gym?
  Jag tänker det är väl lättare att få skador om man gör fel i en övning men samtidigt finns det en instruktör.
  Ps.
  Jag älskar eran podcast, ni har lärt mig en hel del och boostar min motivation 🙂
  Sluta aldrig med det ni gör!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.