Avsnitt 126: Bygg muskler med kroppsviktsträning!

Lite roligt är det ändå att det finns folk som undrar om det går att bygga muskler med kroppsviktsträning.

Hur många synonymer finns det till ordet självklart?

Givetvis, absolut, jomenvisst. Med flera. Kroppsviktsträning (eller calisthenics, som det också kallas) har lagt grunden för mången imponerande fysik – och det kan till och med vara så att vissa personer behärskar träningsformen till den grad att folk imponeras mer av dem än av oss som frustar och pustar med skivstänger dagarna till ända.

Sjukt men sant.

I dag ska vi alltså snacka om allt som rör calisthenics. Vilka utmaningar finns det (för de finns)? Vilka övningar bör du inkludera i din arsenal? Hur gör du progression? Och vilka praktiska råd har Daniel, som faktiskt pysslar med en del sånt där till skillnad mot undertecknad?

Plugga i lurarna och njut. Solen skiner och din kropp vill göra tokiga saker.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 07:10 – Dagens ämne: Om utmaningar, övningar och praktiska råd för att bygga muskler med kroppsviktsträning

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 126: Bygg muskler med kroppsviktsträning!”

  1. För den som vill bli stark i benen är sissy-squats utan fällning i höften inte att leka med… :)https://www.youtube.com/watch?v=FX4gWc7PuRA
    Men generellt för alla kroppsviktsövningar verkar vara att det är svårt att få riktigt bra tryck i rumpa/korsrygg, dvs muskulatur som snabbt blir väldigt stark i styrkelyft och tyngdlyftning. Men alltid bra att ha lite småövningar att ta med sig på semestern, t ex… Meeen som jag läste på någon Bro-sida ”If you can do a muscle-up, you haven´t taken your leg days seriously” 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.