Avsnitt 114: För att fortsätta bli starkare behöver du förmodligen träna oftare

Fram med bingobrickorna, det är dags att kryssa i rutan för Daniels älskade meta-analys! Den här gången tittar vi närmare på en ny meta-analys och översikt om träningsfrekvensens inverkan på styrka (alla kroppsbyggare kan vara lugna, vi berör hypertrofi också i avsnittet).

Efter dagens huvudämne har vi lite tid över och betar av två lyssnarfrågor: Är Stronglifts 5×5 ett vettigt program för dig som är på väg tillbaka efter en graviditet? Och vad kan du göra i stället för skivstångsrodd, om den övningen orsakar smärta i ländryggen?

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 07:40 – Dagens ämne: Ny meta-analys om träningsfrekvensens påverkan på styrkan
 • 26:50 – Lyssnarfråga: Stronglifts 5×5 efter graviditet?
 • 31:20 – Lyssnarfråga: Smärta i ländryggen vid skivstångsrodd?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!8 svar på ”Avsnitt 114: För att fortsätta bli starkare behöver du förmodligen träna oftare”

 1. FRÅGA, Finns det någon övnings som man tränar bröstmusklerna på både med skivstång och hemma på ett enkelt sätt?

  Svara
  • Med skivstång: Bänkpress
   Utan skivstång: Armhävningar och dips (Dips kan göras mellan två stolar, eller så bygger du en enkel ställning)

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.