Vårt nya projekt är här: StrengthWiki!

Hej kompis!

I dag är vi väldigt stolta över att kunna presentera ett projekt vi jobbat med hela våren: StrengthWiki.com!

Sajten är på engelska (well, duh) och kommer framförallt urskilja sig mot Styrkelabbet genom en mer wiki-lik karaktär: välskrivna, heltäckande och genomarbetade artiklar som på sikt kommer skapa ett evidensbaserat uppslagsverk över allt som rör styrketräning.

Vissa artiklar kommer att passa på både Styrkelabbet och StrengthWiki, och alltså översättas dem emellan – men inte alla.

För att sparka i gång projektet har vi publicerat två mastiga artiklar som saknar motsvarighet här på Styrkelabbet.se:

 1. How to Deadlift: Technique, Training, and Gaining. En 14 000 ord lång guide som täcker det mesta du behöver veta för att bli bättre på marklyft, inklusive ett flertal träningsprogram (gratis!). Läs artikeln genom att klicka här.
 2. BCAA Supplements: Beneficial or a Waste of Money? Kanske den mest heltäckande artikeln som skrivits på engelska om BCAA. Finns det någon nytta med att ta BCAA-tillskott? I så fall vad? Och hur står det sig mot EAA eller helprotein såsom vassle när det kommer till att bygga eller behålla muskler? Läs artikeln här.

Artiklar som är på gång till StrengthWiki i det närmaste taget är guider om knäböj och bänkpress, samt en artikel om kreatin.

Om du vill ta del av innehållet på StrengthWiki och inte missa något, följ gärna sajten på Instagram, Facebook eller genom att prenumerera på vårt (kommande) engelska nyhetsbrev här.

>> Besök StrengthWiki.com här! <<8 svar på ”Vårt nya projekt är här: StrengthWiki!”

 1. Det verkar inte vara en wiki dock, utan en mer till blogg bara ..? Eller var kan man editera/bidra på wikin?

  Svara
  • Kolla huvudmenyn, finns ett alternativ där som heter Contribute. För tillfället erbjuder vi inte direktredigering utan endast att bidrag mejlas in, för granskning och redigering innan publicering. Projektet är bara i sin linda och vi planerar att bygga bättre funktioner för detta framöver.

   Svara
  • Och som ett tillägg betyder inte ”wiki” nödvändigtvis att vem som helst kan redigera innehållet. Ordet betyder ”snabb”, vilket syftar på att det ska gå snabbt att hitta rätt information. 🙂 Med det sagt, så gäller fortfarande allt Philip skrev, och att vi ska testa olika sätt att crowdsourca innehåll.

   Svara
 2. Tips på kommande artikel: Styrketräning för kvinnor efter 40. Hur man bygger muskler och behåller den när man kryper upp i ålder.

  Svara
  • Hej! Här ligger nog problemet hos dig eller din internetleverantör. StrengthWiki har inte varit nere alls utan har fungerat fint utan problem.

   Svara
 3. Varför finns det inga kategorier på varken engelska eller svenska bloggen?
  Det är sjukt svårt att hitta artiklarna man vill läsa…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.