Surviving Zombies: ett träningsprogram av Sveriges främsta zombieöverlevnadsexpert

Att träna för att överleva zombieapokalypsen är kanske den bästa anledningen att träna överhuvudtaget. Tänk dig att bara några timmars träning i veckan kan leda till att du inte får tarmarna urrivna ur kroppen medan du skrikande ser på.

Tänk på det, kompis.

Träningsprogrammet Surviving Zombies av Herman Geijer, Sveriges främsta zombieöverlevnadsexpert, är utformat för dig som tränat några år, är van vid relativt hög träningsvolym samt bekant och bekväm med många övningar i gymmet.

Du hittar Surviving Zombies i vår app StrengthLog. Programmet är premium, vilket innebär att du behöver en aktiv prenumeration för att följa och träna det.

Appen är gratis att ladda ned (och full av andra träningsprogram som är helt gratis!), och du kan ladda ned den via länkarna nedan:

Ladda ned StrengthLog från App Store
Ladda ned appen StrengthLog från Google Play

Ett sexveckorsprogram med tre eller fyra pass per vecka

Tanken med programmet är en god variation av övningar, som hjälper dig att jobba med såväl balans, styrka samt uthållighet, och bygga en robust kropp som klarar apokalypsens höga påfrestningar och krav.

Varje träningsvecka innehåller tre styrketräningspass tänkta att genomföras i ett välutrustat gym. Passen är av helkroppskaraktär, det vill säga att du tränar igenom en majoritet av kroppen varje pass.

Programmet finns i två versioner, där det första endast innehåller gympassen medan fyradagarsversionen innehåller ett extra pass med konditionsträning.

Vi rekommenderar självklart att du väljer att inkludera kardion, kompis.

Är du redo för zombieapokalypsen?
Är du redo för zombieapokalypsen?

Kom ihåg att du inte behöver vara snabbast i gruppen för att springa ifrån en zombie; du behöver bara vara snabbare än den långsammaste personen bredvid dig. Så att hålla sig skadefri är det absolut viktigaste här, och i det här programmet jagar du varken maxstyrka eller så snabb muskeltillväxt som möjligt, eftersom det är mål förenade med hög skaderisk.

Programmet innehåller en hel del styrkelyft och tanken är att du ska bibehålla din styrka samtidigt som du blir mer hållbar. Genom att jobba med skademinimering och att variera träningen så mycket som möjligt med stora rörelser som belastar flera leder i kombination med kroppsviktsträning och uthållighet, har du goda förutsättningar för att överleva när de odöda reser sig (eller någon annan katastrof inträffar).

Programmet innehåller ingen tydlig progression men går att lägga in mellan dina vanliga progressionsprogram som något kul eller annorlunda för att variera träningen. Som en bonus slipper du bli rejält nedtränad. Visst är nedträning bra för din långsiktiga styrkeutveckling, men det är också förödande om zombieapokalypsen inträffar vecka fem i böjprogrammet Russian Squat Routine, när du är som allra mest sliten.

Du behöver faktiskt vara redo för katastrofen varje dag!

Brasklapp: Även om du kör det här programmet om och om igen garanterar det inte att du klarar dig när zombierna kommer, men det kan ge dig upp till 20 procent ökad chans (enligt vissa zombieöverlevnadsexperter).


Träningsprogrammet Surviving Zombies hittar du i vår styrketräningsapp StrengthLog, som du kan ladda ned gratis nedan:

Ladda ned StrengthLog från App Store
Ladda ned StrengthLog från Google Play


2 svar på ”Surviving Zombies: ett träningsprogram av Sveriges främsta zombieöverlevnadsexpert”

  1. Det här är så helt fantastiskt underbart genialt så jag blir gråtfärdig. Har inte sett programmet men det är skit samma.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.