Push / Pull / Legs Avancerad: ett premiumprogram för att bygga muskler

Det här träningsprogrammet – och alla våra andra program – finns i vår app StrengthLog! Ladda ned den här för iOS eller här för Android.

Ett push/pull/legs-program, eller PPL som ungdomarna säger, är ett populärt träningsupplägg. Av en god anledning! Du får träna igenom hela kroppen flera gånger per vecka, samtidigt som upplägget ger dig tillräcklig vila och återhämtning mellan varje muskel så du kan hantera en relativt hög volym och intensitet.

I din StrengthLog-app finns sedan länge ett beprövat och effektivt PPL-program i dina musklers tjänst. Vad som däremot inte finns, någonstans, är ett träningsprogram som passar alla eller som alla trivs med. Från och med idag hittar du även det skinande nya premiumprogrammet Push / Pull / Legs Avancerad när du öppnar öppen.

Ett sexdagarsprogram för att bygga muskler

Push / Pull / Legs Avancerad är ett sexdagarsupplägg för dig som framför allt fokuserar på att bygga muskler. På köpet får du dock även progression och styrkeökningar i de stora lyften bänkpress, knäböj och marklyft. Om du inte kan eller vill träna sex dagar i veckan, har du också möjlighet att anpassa programmet efter dina önskemål. Det är skrivet för sex träningsdagar per vecka, men fungerar fint oavsett om du vill spendera tre, fyra, fem eller sex dagar i gymmet.

Som förkortningen PPL antyder, tränar du dina pressmuskler, det vill säga bröst, axlar och triceps, den första dagen. Den andra dagen står drag på agendan. Då kör du rygg och biceps med allt vad det innebär. Sedan avslutar du tredagarsrundan med ett skojigt benpass.

Push / Pull / Legs Avancerad är inte ett nybörjarprogram. Du bör med andra ord ha tränat någorlunda seriöst tillräckligt lång tid för att ha byggt upp en tolerans för en relativt hög träningsvolym. Programmet är sex veckor långt, med en gradvis stegrande träningvolym och träningsintensitet.

Du varierar mellan lätt och tung träning

Varannan träningsdag är “lätt” och varannan är “tung”. Förvänta dig dock inga latmansdagar på de lätta träningspassen. “Lätt” i Push / Pull / Legs Avancerad betyder helt enkelt lättare vikter och mer fokus på att träffa rätt muskler med ett högre repetitionsintervall. I de tunga träningspassen får du flytta mer vikt med färre reps, huvudsakligen med hjälp av basövningar. De flesta upplever att lätt träning med många reps snarare är jobbigare än tung träning med få reps snarare än “lätt”.

Med det här upplägget låter du dina muskler arbeta i alla repsintervall, från lågrepsträning med fokus på styrka till högrepsset där du siktar på maximal pump och att stressa dina muskler till tillväxt.

Varför bör du välja ett av våra PPL-program framför det andra? Ingen speciell anledning alls, faktiskt, annat än dina personliga preferenser. Båda är trevliga program som gör dig större och starkare, men som sagt, ingen träningshandske passar alla händer. 

Är du sugen på ett PPL-upplägg, välj det du tycker ser roligast ut, helt enkelt. Ökningarna kommer, lita på det.

I din StrengthLog-app nu!

Du hittar Push / Pull / Legs Avancerad under Premium-fliken i din StrengthLog-app. Har du till äventyrs inte laddat hem den än, finns den till både iOS och Android. Om du trycker på Läs mer-knappen i appen hittar du mer information om programmets upplägg, allt från progression till setvila till hur du kan anpassa det efter dina egna behov. Observera att du behöver version 4.0 eller högre av appen, så se till att uppdatera först!

>> Klicka här för att komma tillbaka till alla våra träningsprogram.7 svar på ”Push / Pull / Legs Avancerad: ett premiumprogram för att bygga muskler”

 1. Började idag köra Pull / Push/ Legs Avancerad. Dock en reflektion, i första passet kommer två övningar i följd som tränar i princip samma axelmuskel. Sidolyft med hantlar och sidolyft med kabel. Är detta rätt? Det blir drygt 100 reps fördelat på 8 det för en relativt liten muskel.

  Simon

  Svara
 2. Först passet drygt 90 min.

  Tror jag kommer modifiera programmet ngt.

  Ngn som vet om man kan modifiera appens program. Jag vet att man kan lägga till/ ta bort övningar i passen men undrar om man kan ändra i själva programmet

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.