I dag lyfter vi: Elaf Ali om att bryta sig fri från hedersförtryck

När Elaf Ali var tio år fick hon första mensen och allt förändrades. I föräldrarnas ögon var hon inte längre en flicka, och fick inte visa upp sig för män. Inga simlektioner, ingen kontakt med pojkar utanför skoltid.

I dag lyfter vi hennes berättelse och pratar om hur hedersnormer påverkar hundratusentals svenskars liv. Om du vill läsa Elafs debutbok, ”Vem har sagt något om kärlek?”, kan du beställa den här.

Om du eller någon du känner är utsatt finns hjälp att få. Både polisen, socialtjänsten och skolan har skyldighet att hjälpa människor i nöd. Det finns också oberoende föreningar som specifikt ägnar sig åt hedersproblematik. För mer information och kontaktuppgifter, gå in på: hedersfortryck.se

Behöver du råd gällande barn eller vuxna som är utsatta eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld, kan du ringa nationella stödtelefonen: 010-223 57 60

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 03:10 – Veckans gäst: Elaf Ali

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren nedan, ladda ned det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på I dag lyfter vi i din podcastapp eller på Spotify (sök på ”i dag lyfter vi” eller ”styrkelabbet”).


Mer av Elaf:

Prenumerera på I dag lyfter vi redan nu

Genom att prenumerera på podden redan i dag får du nästa veckas avsnitt direkt i din podcastspelare.

Direktlänkar till tre populära poddspelare:

Använder du en annan tjänst? Sök efter ”I dag lyfter vi” eller ”Styrkelabbet” så hittar du oss.

Fem senaste avsnitten av I dag lyfter vi:Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.