Bonusavsnitt: Josef Eriksson om styrkelyftets historia, resultat och doping

Bonusavsnitt: Josef Eriksson om styrkelyftets historia, resultat och doping

Här kommer en godispåse till alla som älskar styrkelyft!

Josef Eriksson är för de flesta känd som en helt okej bänkpressare, men han är också en styrkelyftsnörd av rang. Och i Sverige är det få som har bättre koll på hur sporten kom till, utvecklades, stagnerade och fick en nytändning i och med klassisk (RAW) lyftning.

I det här avsnittet sätter sig Philip ned tillsammans med Josef, för att bena ut historien bakom styrkelyft och historiska resultat – men också för att prata om doping nu och då, otestade förbund vs IPF och mycket, mycket mer.

Välkommen till lika delar upplysning, underhållning och frispråkighet!

Hålltider:

  • 00:00 – Avsnittet drar i gång och det är bara att hänga med, kompis!

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

Bänkpress Boogie - Slå nytt PB i bänkpress!

Philip lyfter skrot och tappar hår. Tog silver på DM i klassisk styrkelyft 2016, i klass +120 kg (som hade två deltagare). Följ honom på Instagram för att ta del av fitnessvärldens mest dekadenta mix av baslyft, käk och buteljer.

Gillade du artikeln?

Prenumerera på nyhetsbrevet för att inte missa nästa!
(Helt gratis + Du får en e-bok!)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer

  1. Philip

    Tjena!
    Såg Daniels video angående ocklusionsträning och beställde mig ett par proclussion! Kan man avsluta ett pass med ocklusionsträning även om man kört tex biceps i det passet eller är det att rekommendera att bara köra en övning ocklusion när man tex tränar ben eller axlar istället?

  2. Henrik Harding

    Lyssnade jag dåligt eller missade ni James Henderson som bänkade 300+ under första halvan av 90-talet och tävlade utan tröja?

Nästa artikelStyrketräning och konditionsträning i samma upplägg - förkastligt eller förträffligt?