Avsnitt 72: Slå ditt PB genom att maxa i bänkpress varje dag!

I dagens ämne fokuserar vi på Daniels nyligen avslutade test av att maxa i bänkpress 31 dagar i sträck, vilket kulminerade i en serietävling i bänkpress. Resultat, reflektioner och rekommendationer! Dessutom: hämmar värktabletter muskeltillväxten?

Hålltider:

 • 00:45 – Försnack om resultaten från bänkpresstävlingen och Philips nya viktmål
 • 14:50 – Daniel har maxat i bänkpress 31 dagar i sträck! Resultat och tankar.
 • 29:00 – Gick till fail vid 39 % av passen.
 • 34:00 – Hämmar värktabletter muskeltillväxten?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade inlägg:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

1 svar på ”Avsnitt 72: Slå ditt PB genom att maxa i bänkpress varje dag!”

 1. Hej!
  Har ni spelat in något avsnitt om hur man ska få motivation när träningen suger?

  Jag är ett s.k. nyårslöfte; aldrig styrketränat förr, drog igång Starting Strength i januari. Hade bra flyt, efter ca 1,5 månad böjde jag 3/4 av kroppsvikten och bänkade ca halva dito. Så bröt flunssan ut, plus lite annat -> en månads träningsuppehåll. Kom igång igen med en rejäl tillbakagång i vikter, segade mig upp till samma vikter som innan uppehållet. Så kom flunssan igen, med en månads uppehåll i släptåg. Tog nya tag förra veckan, återigen med en rejäl tillbakagång i vikter. Där ligger jag nu och stampar med en böjvikt på halva kroppsvikten, och motivationen har gått ner under bottennivån.

  Så, en trött arg och bitter småbarnsmamma undrar: Har ni några tips på vad man kan göra för att orka fortsätta träningen? (Utöver att lyssna på er podd, vilket i sig är rejält humörslyftande – har fått konstiga blickar på kontoret pga högljutt fnissande). Tack för en bra podd!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.