Avsnitt 64: Störst lyfter inte alltid tyngst! Sambandet mellan ökad muskelmassa och ökad styrka

I dagens avsnitt snackar vi om sambandet mellan muskelmassa och styrka, och hur ökad muskelmassa inte har ett så starkt samband med ökad styrka som många kanske tror.

Vi hinner även med flera lyssnarfrågor, och uppdaterar er förstås om vår pågående bänktävling!

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 04:00 – Jennifer Thompson ger sig in i bänktävlingen?
 • 08:20 – Vad avgör styrka?
 • 15:40 – Starkt samband mellan muskelmassa och styrka!
 • 18:00 – Svagare samband mellan ökningar av muskelmassa och ökningar i styrka.
 • 24:55 – Lyssnarfrågor! Finns det en nedre gräns för hur lågt kaloriintag man bör ha vid en deff?
 • 28:40 – Vad betyder det när det står ”No Protein Spiking” på proteinpulvret?
 • 30:45 – Vad är vår syn på PWO:er?
 • 37:20 – Ska man ta av handledslindorna mellan seten?
 • 39:35 – Varför får man ont i bröstbenet vid träning?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!7 svar på ”Avsnitt 64: Störst lyfter inte alltid tyngst! Sambandet mellan ökad muskelmassa och ökad styrka”

 1. Hej Daniel,
  Finns det någon möjlighet att få upp Josef Erikssons träningsprogram här på siten ?
  Tack för både bra pod och site.

  /Oscar P

  Svara
  • Inte i nuläget tyvärr, Oscar. Josef säljer träningsprogram, så du får vända dig till honom!

   Tack ska du ha!

   Svara
   • Det ska bli askul att se hur Josefs program påverkar styrkeutvecklingen. Låter som om ni gör färre set (eller åtminstone inte fler) än vanligt, fast högrepare och på lite lägre vikt. Om man utgår från något slags ”stronglifts/5-3-1-normalitet” så känns det som om Sheiko och Josef Eriksson (eller: ni) lirar i var sin ände av spektrat för vikt/set/reps-pusslet. Ska bli kul att se utfallet. Kanske finns det flera vägar till Rom?
    Tack för en kul pod! Kör som fan!
    //Petsan

    Svara
    • Tyvärr så kör ju inte längre jag Josefs program. Började få ont pass 1, och fick mer och mer ont för varje pass, så pass 5 hoppade jag av. Det var 2-3 x högre träningsvolym än jag någonsin gjort. 😛

     Svara
     • …den där Ardbeg Uigeadail smakar ju ändå bara gammal tjärad ladugårdsdörr, eller hur? Men skämt åtsido, det vore kul att höra er spåna lite kring upplägget och om du/ni skulle tota ihop ett nytt träningsupplägg med nya erfarenheter i bagaget. (Nu väntar vi kanske med en utvärdering tills Philip tokfailat i serie 2, men ändå…) Skaderisk är ju annars en faktor som ganska ofta lyser med sin frånvaro när man hittar ”snabba-gains-metoder” på nätet. Ett suboptimalt träningsupplägg kan säkert vara bättre i långa loppet om man minimerar skaderisken (för skadad blir man ju inte stark av att vara, skriver jag också under på… Ska dessutom på läkarbesök för ljumskbråck nästa vecka, navelbråck har jag stått ut med i snart 12 år, men faaan va obehagligt ljumskbråck är…)

      Kör så det ryker och lycka till med alla krämpor!
      //Petsan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.