Avsnitt 357: Vad är grundträning inom styrkelyft? Sista avsnittet för den här gången!

Först och främst: Tack för alla glada tillrop om poddens mini-återkomst! Det värmer våra hjärtan.

Vi knyter ihop säcken (för den här gången) med ytterligare sex lyssnarfrågor, se hålltiderna nedan.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 04:15 – Lyssnarfråga 1: Skulle vilja höra mer om hur jag ska tänka kring barn/ungdomar och styrketräning, när ska de börja med belastande träning, hur intensivt och så vidare?
  • 20:55 – Lyssnarfråga 2: Jag behöver få till bättre teknik i knäböj eftersom jag fäller ryggen vid tunga lyft. Kör därför frontböj och benspark för att stärka framsida lår. Men frontböjen gör så rackarns ont i främre axel! Är det bara att bita ihop och hoppas att axlarna vänjer sig vid trycket eller kan jag göra något annat för en bekvämare frontböj?
  • 27:45 – Lyssnarfråga 3: Vad är egentligen grundträning inom styrkelyft? Hur grundtränar man och vad syftar den träningen till?
  • 32:00 – Lyssnarfråga 4: Jag skulle vilja veta mer kring träningsupplägg i samband med deff. Finns det några befintliga program som lämpar sig bättre för det?
  • 37:40 – Lyssnarfråga 5: Jag räknas enligt nivåerna jag hittade på er hemsida som ”Novice”, på gränsen till ”Intermediate”, i samtliga baslyftsövningar (man på 110 kg, 188 cm lång). Om jag förstått det rätt borde jag då kunna vänta mig ökningar från pass till pass eller åtminstone från vecka till vecka. Det här är inte den progression jag har, snarare ökar jag cirka varannan eller var tredje vecka. Jag tränar 3 ggr i veckan, till största delen helkroppspass. Vad ska jag förändra för att nå en progression mer i linje med min nivå?
  • 42:20 – Lyssnarfråga 6: Hur ska jag styrketräna för att bli en mer explosiv kampsportare?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).


Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.