Avsnitt 337: Är vätskeersättning viktigt? Går det att bli stark i böj och mark utan en redig röv? Nya lyssnarfrågor!

Äntligen dags för ett nytt avsnitt med era bästa frågor. Se hålltiderna nedan för allt vi pratar om i dag.

Nu till två andra grejer:

 1. Sommaren är här och de närmaste veckorna spelar vi in avsnitt i rasande tempo för att själva kunna vara lite lediga i regnet. Om du har förslag på avsnittsämnen, får du gärna kommentera dagens avsnittsdelning på Instagram eller i vår kompisklubb på Facebook!
 2. Det är sommarrea på en massa t-shirts på butik.styrkelabbet.se! Ta en titt och klicka hem ett par favoriter.

Dagens avsnittsbild är gjord av Henrik Sundling.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 06:35 – Lyssnarfråga 1: Är det sant att Styrkelabbets app StrengthLog förekommer i en ny svensk roman? Ja det är det! Shoutout till Caroline Grimwalker och thrillern Rekryteringen.
 • 08:15 – Lyssnarfråga 2: Går det att bli riktigt jävla stark i knäböj och mark utan en redig röv?
 • 12:50 – Lyssnarfråga 3: Hur stor del av träningen görs med full utrustning när man tävlar i utrustat styrkelyft?
 • 19:40 – Lyssnarfråga 4: Hur viktigt är det egentligen att böja djupt?
 • 28:10 – Lyssnarfråga 5: Vid en mild övervikt och några års styrketräning (och för mig, två graviditeter) i bagaget – bygga muskler eller deffa ned överflödig massa först?
 • 32:35 – Lyssnarfråga 6: Finns det någon mening med att köpa era böcker om träningsprogram, Body Building Balett och Rumpboken, när jag redan har premium i appen och tillgång till programmen där? Vad mer spännande finns i böckerna än själva programmen?
 • 35:30 – Lyssnarfråga 7: Känner att jag har tappat stinget till de flesta av mina träningspass, känner mig svagare, tröttare och omotiverad till många av passen. Skippar dock aldrig pass, men det känns som om jag inte får ut så mycket av dem. Ska jag ändra mitt träningsupplägg, min kost, min träningsstil (kanske köra mer funktionellt ett par veckor)? Eller vad rekommenderar ni?
 • 39:10 – Lyssnarfråga 8: Kan dips ersätta bänkpress för träning av brösten? Gillar dips men inte bänkpress. Bryr mig inte om vad jag tar i bänk, målet är att ha en fungerande och tränad kropp.
 • 41:40 – Lyssnarfråga 9: Är vätskeersättning, till exempel Resorb, viktigt – eller klarar jag mig med vanligt vatten?
 • 47:30 – Lyssnarfråga 10: Om jag bara kan träna bänk EN dag i veckan – är det ens värt det? Ökning av maxstyrkan hägrar.

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).


Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.