Avsnitt 22: Bemästra bänkpress – grundläggande teknik och vanliga problem

Hur mycket tar du i bänkpress? Betydligt mer efter du har lyssnat på det här avsnittet där vi går igenom grundläggande teknik och vanliga misstag!

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 10:40 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!

2 svar på ”Avsnitt 22: Bemästra bänkpress – grundläggande teknik och vanliga problem”

 1. Hej! Har ställt en fråga tidigare om bänkpress. Jag får väldigt ont i höften vid bänkpress, en krampliknande känsla. Jag vet inte om det har med rörlighet att göra men så fort jag tar i stången och ska börja min rep, så hugger det tag i höften. Speciellt på vänster sida, vet inte om jag har för dålig teknik.

  Svara
 2. Hej! Älskar er podd!! Den gör mina buss- och tågresor så mycket roligare.

  Jag undrar om ni skulle kunna prata om hur man ska träna om man är ojämnt stark i kroppen? Jag har märkt att jag är starkare i höger ben, främst i framsida lår och gluteus, vilket gör att jag (omedvetet) låter höger ben göra mer av jobbet när jag knäböjer, så att jag blir tröttare i det högra benet snabbare än i vänster. Jag har läst att det är bra att göra enbensövningar, men jag känner att jag får mycket bättre kontakt med musklerna i högerbenet, så att repsen med högern blir effektivare än repsen med vänstern även när jag gör enbensövningar. Har ni några tips för att åtgärda detta? Kan tillägga att jag är före detta fotbollsspelare och nybörjare inom styrketräning, har bara tränat styrketräning i något år.

  Ha det gött!
  /Johanna

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.