Avsnitt 178: Era frågor om allt från träning för bättre hållning till olika sätt att mäta styrka!

Att be er om frågor är bland det bästa vi vet – och dagens avsnitt blev både underhållande och informativt. Tack vare er! <3

Okej, det blev lite tramsigt också. Men vi hann med elva lyssnarfrågor och cirka 42 boktips.

Se hålltiderna nedan. Du kommer hitta något du vill veta mer om, kompis.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 07:00 – Lyssnarfråga 1: Finns det objektiva sätt att mäta olika typer av styrka?
 • 19:10 – Lyssnarfråga 2: Hur ska jag träna för bättre hållning?
 • 22:10 – Lyssnarfråga 3: Ska jag skriva in min egen kroppsvikt som vikt när jag loggar chins i Styrkelabbets träningsapp?
 • 23:25 – Lyssnarfråga 4: Vad finns det för bra knep för att motivera sig själv att träna när jag hellre sitter hemma på soffan och dricker öl?
 • 28:25 – Lyssnarfråga 5: Vilket är det sämsta, inkorrekta tipset som cirkulerar på gym?
 • 31:20 – Lyssnarfråga 6: När kommer 5- eller 6-dagars Styrkelyft Schottis?
 • 33:05 – Lyssnarfråga 7: Är det bättre att träna bänkpress utan att brygga upp sig på bänken, om målet är maximal muskeltillväxt?
 • 39:55 – Lyssnarfråga 8: Hur ska jag positionera stången vid knäböj? Jag använder en mjuk kudde runt stången eftersom det gör för ont annars.
 • 43:45 – Lyssnarfråga 9: Tror Philip att hans satsning på stående press under en period hjälpte till att bryta igenom platån i bänkpress?
 • 49:10 – Lyssnarfråga 10: Om jag bara ska köpa en skivstång till hemmagymmet, vilken sort har jag mest användning av?
 • 53:30 – Lyssnarfråga 11: Vilka är Daniels topp 3 böcker inom sci-fi och fantasy?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 178: Era frågor om allt från träning för bättre hållning till olika sätt att mäta styrka!”

 1. Hej influencers! En liten Danielgissar-fråga. Eller lyssnarfråga.

  Låt säga att en otränad person i genomsnittlig storlek laddade upp en stång med 200kg, och varje dag gick fram och gjorde fem försök att lyfta tyngden i marklyft. Hen misslyckas totalt varje gång, men tar i allt vad hen kan på varje försök och skadar sig aldrig. Hen tränar inget förutom detta.

  Skulle detta bidraga till en träning som gör att hen tillslut fixar tyngden?

  Tack för Sveriges smartaste träningspod!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.